Torrent celebra la Nit del Foc per primera vegada en la història

0
641

Els monuments fallers de cada comissió fallera podran visitar-se des de tots els racons del món a través de la nova aplicació de 360º

A pocs dies de la setmana fallera, l’Ajuntament de Torrent ha revelat les sorpreses i les novetats que les falles de la ciutat presenten enguany. En una trobada amb els mitjans de comunicació, l’alcalde Jesús Ros, el regidor de Falles, José Antonio Castillejo, la presidenta de Junta Local Fallera de Torrent, Ana Royo, i el responsable comercial d’Hermanos Caballer, José Tronch, han parlat de la primera Nit del Foc a Torrent, de l’Ofrena (que passa a celebrar-se en un dia), del nou acte d’entrega de premis als monuments fallers i de la nova aplicació 360º per a conéixer tots els monuments des de tots els racons del món.

La gran novetat de les Falles 2019 és la Nit del Foc, un acte que es celebrarà per primera vegada en la ciutat i que commemorarà la figura de sant Josep. El dia 18 de març a les 18.30 h tindran lloc unes dansaes, des de l’església de Sant Josep fins a la plaça de la Unió Musical, i per a posar el punt final a eixe dia hi haurà un impressionant espectacle pirotècnic. El Grup de Ball L’U i Dos i el Grup de Ball de Torrent seran els encarregats de ballar les dansaes, a més dels fallers i les falleres de les comissions torrentines que vulguen participar-hi eixe dia. “És un acte popular on pot participar tota la gent”, ha explicat la presidenta de JLF, Ana Royo, que ha assenyalat que en acabar les dansades “es farà per primera vegada un castell, una Nit del Foc important, com la nostra ciutat es mereix”. El castell, que es dispararà prop de la plaça de la Unió Musical, contindrà 204 quilos de pólvora i tindrà una duració de 12 o 13 minuts aproximadament. A més a més, el 80 % del producte està fabricat per l’empresa Hermanos Caballer pirotècnics, encarregats de l’espectacle. En este sentit, el torrentí José Tronch, responsable comercial d’Hermanos Caballer, ha afegit que “és un repte molt emocionant, perquè a Torrent mai s’ha dut a terme una proposta com esta, que a més estarà plena de novetats i sorpreses dignes d’una ciutat com la nostra”.

Un altre canvi respecte de les falles serà en l’Ofrena, un acte emotiu i molt esperat pels fallers i les falleres i que enguany tornarà a fer-se en sol dia. L’acte, que tindrà lloc la vesprada del dia 17 de març des de les 17.15 h, s’encetarà amb els vestidors de la Mare de Déu, les cases regionals, les 29 comissions falleres, les regines de Sogorb i seran les falleres majors de Torrent, Carmen Raga Ortí i Leyre Gallego Ruiz, amb les seues corts d’honor, les encarregades de tancar l’Ofrena. La presidenta de JLF ha declarat que la iniciativa ha sorgit perquè la gent ho demanava, “a més, considerem que l’Ofrena és un acte molt important i solemne, en el qual han de participar les 29 comissions, i serà multitudinari”.

D’altra banda, l’entrega de premis als monuments fallers també té novetats, ja que s’ha organitzat un acte especial per a fer-ne el lliurament, que tindrà lloc el dia 17 a les 11.30 h en la plaça de la Unió Musical. L’obertura de sobres per a conéixer quines comissions són les guanyadores serà la vesprada del dia 16 i s’emetrà en directe a través de la pantalla informativa que està situada en la façana de l’Ajuntament.

L’última novetat d’enguany és l’estrena d’una nova aplicació 360º, un programa amb el qual es podran visitar els 58 monuments fallers que es plantaran a la ciutat. Amb esta iniciativa, “les falles de Torrent traspassen fronteres per a arribar a tots els racons del món”, argumenta el regidor de Falles i Seguretat Ciutadana, José Antonio Castillejo, que també ha explicat que “tant els serveis municipals com els cossos de seguretat ja estan a punt perquè estos dies les festes transcórreguen de manera segura i no hi haja cap incident”.

Mascletaes a la plaça del Bisbe Benlloch
Des del dia 16 fins al 19 de març, els torrentins i les torrentines podran gaudir a les 14.30 h del programa de maescletaes a la plaça del Bisbe Benlloch, que s’emetran en directe a través de les xarxes socials i el canal de Youtube del consistori, on també s’emetrà uns programes dedicats al món faller, amb entrevistes i reportatges sobre les festes josefines. Igualment, l’acte de l’Ofrena també es podrà seguir en streaming en els mateixos canals.