L’última dansà de Corella després de 19 anys

0
723

Paco Corella anuncia oficialment la seua renúncia que s’ha de seguir ensenyant a les Falleres Majors de València i a les Corts d’Honor.

Així se’l feia arribar este mateix matí al regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, després dels últims canvis realitzats en les dansaes a la verge, i sent coneixedor que la idea de l’actual equip de govern és de que l’any que ve la Fallera Major de València i La Cort d’Honor no isca en la vespra de la festa i només isca el divendres amb les falles.

Corella mostra el seu desacord amb la decisió i anuncia que hui serà la seua última dansá si açò no canvia.

“Estos canvis crec que donen la possibilitat que participara més gent, però en el moment que es comencen a classificar entre classes, no m’agrada. La màxima representant de les Falles i de València, no pot deixar de ballar el dia gran perquè uns vullguen”.

Tota una vida ensenyant a les reines de les festes, 19 anys després el faller de L’Antiga de Campanar es despedix per la porta gran, quasi dos dècades, de les que el mateix reconeix que es porta molts records i grans moments. “Sempre el que fa altruistament, com a faller, ha sigut un honor, sempre vaig defendre i defendré els fallers dins de la dansà”.

La seua primera Fallera Major va ser en 1999, Sandra Bonet, des d’aquell moment ha ensenyat a 38 Falleres Majors, entre grans i infantils, i forjat grans amistats.

Paco Corella s’ha dedicat sempre a ensenyar a les senyoretes per a la dansà a la Mare de Déu, i a les xiquetes per a la dansà de la fira de juliol, fins que fa cinc anys les més xicotetes van començar a participar també en la Mare de Déu.

Després del seu anunci les primeres reaccions no han tardat a arribar. Manolo Camarasa del grup Ciutadans, i expresident de la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana ha manifestat “No m’estranya la seua renúncia. Mai he dubtat del bon fer de les persones que s’han deixat la pell, però de veritat. Suat la camiseta, restant hores al seu descans, a la seua família i amb únic objectiu. Dignificar la participació de les Falleres Majors i Talls de València i l’afecte i amor a les nostres tradicions, les valencianes, les dels pobles i comarques de la Conunitat Valenciana. Paco Corella, que de forma altruista, sense percebre res a canvi. Un gran treball. Exemplar, digne i respectuós. Un enamorat de les nostres festes i tradicions i especialment Faller”.

Una vegada més s’arma la polèmica amb la figura de la Fallera Major de Velencia. Com, on i per què en cada moment, quelcom que s’està fent habitual en l’últim any, just l’any que les Falles han sigut declares Patrimoni Immaterial de la Humanitat, on la Fallera Major si és possible deuria de tindre major presència per a justament promocionar les festes falleres.