Torrent fa entrega dels Primers Premis Violeta a favor de la igualtat

0
332

La falla Sants Patrons va ser la guanyadora de la primera edició d’estos premis que lluiten per la dignificació de la dona i la utilització d’un llenguatge no sexista en els monuments fallers

Des de la Delegació de Polítiques d’Igualtat, i en col·laboració amb la Junta Local Fallera de Torrent, es va crear per primera vegada en este exercici faller els Premis Violeta a favor de la igualtat. Estos premis s’atorgaren a les comissions que no feren un ús sexista de la llengua i dignificaren el paper de la dona en els seus monuments, de manera que afavoriren la igualtat entre homes i dones.

Ahir, coincidint amb l’assemblea de presidents de les 29 comissions falleres, es va fer entrega d’un projector reproductor d’última tecnologia a cada comissió premiada –com figurava a les bases del concurs-, a més de anomenar les huit comissions participants en la primera edició dels Premis Violeta, les quals van rebre un banderí acreditatiu en l’entrega de premis el dia 16 de març al peu de la Torre. L’alcalde, Jesús Ros, destaca “la importància de la participació de les comissions falleres de la nostra ciutat en estes iniciatives que lluiten a favor de la igualtat entre homes i dones, per fer de Torrent una ciutat conscient i igualitària en tots els àmbits de la societat”.

Les huit comissions participants foren: Sants Patrons i adjacents, Camí Reial, Ramón y Cajal (monument major i infantil), Sant Valerià i adjacents, Escultor Vicent Pallardó, Reina Sofia – Plaça Pedro Iturralde i voltants, Carrer Benemèrita-Guàrdia Civil i Àngel del Alcàsser.

Els guardons de la primera edició dels Premis Violeta van ser per a les següents comissions:

– Primer premi: Associació Cultural Falla Sants Patrons i Adjacents
– Segon premi: Associació Cultural Falla Camí Reial
– Tercer premi: Associació Cultural Falla Ramón y Cajal, monument infantil

A l’entrega d’obsequis van estar presents els presidents, les falleres majors de les comissions premiades i la fallera major infantil de la comissió Ramón y Cajal, juntament amb la fallera major de Torrent, Carmen Sirvent, qui va fer entrega dels premis acompanyada de l’alcalde, Jesús Ros, la regidora de Polítques d’Igualtat, Encarna Lerma, i el regidor d’Activitats Lúdiques i Tradicionals, Alfred Costa.