Turis celebra la festa de la Mare de Déu dels Dolors Gloriosos

0
154

La parròquia de la Nativitat de La nostra Senyora de Torís ha pogut celebrar amb tota solemnitat la festa canònica de la patrona de la localitat, la Mare de Déu dels Dolors Gloriosos.

Complint amb totes les normes de prevenció, higiene i aforament els fidels han pogut reunir-se un any més en la tradicional novena, cada nit a partir de les 22.00, en una edició molt especial en la qual s’ha tingut present a totes les víctimes del coronavirus així com a familiars i amistats, alhora que s’ha pregat per totes les persones que es troben en primera línia treballant per a minimitzar els efectes d’aquesta pandèmia.

Enguany la patrona ha tingut un nodrit grup de clavarieses que, sense pensar-li-ho dues vegades, han fet un pas avant per a presidir i fer-se càrrec de la festa.

D’altra banda, la missa ha sigut més especial si cap ja que s’ha comptat amb la presència dels xiquets i xiquetes que han pres la Primera Comunió. També va estar present la corporació municipal amb l’alcalde, Eugenio Fortaña, al capdavant.

Diumenge que ve se celebrarà la festivitat de San Francisco de Borja, patró de Torís, amb la participació dels seus clavaris.

A principis d’estiu la parròquia es va plantejar celebrar les misses, tant de les festes populars i patronals d’agost com les de les festes canòniques dels patrons, si la normativa anticovid ho permetia.

Així doncs, com una mesura extraordinària, davant tan extraordinària situació, la Confraria dels Sants Patrons va baixar les seues imatges en vehicle dónes de l’ermita perquè ambdues presidiren l’altar major del temple fins a la festivitat de San Francisco. Es tracta d’un fet puntual ja que tal situació només s’havia produït l’any 2006, en celebrar-se el centenari del seu patronatge.