Turís planta les seues falles amb la mirada posada en el cel

0
180

Tot disposat perquè este dijous les cinc comissions de Turís planten cara, una vegada més, al mal temps i planten, valga la redundància, les seues respectives falles. La veritat és que estes falles del dia després porten implícita des de fa anys l’aparició de les inclemències meteorològiques.

En tot cas, Pedro Santauelalia i Fernando López en Els Barris; José Lafarga i Vicente Espeleta en Plaça del Mercat; José Ramón Espuig i Salvador Dolz en Placeta del Marqués; Inma Ibáñez i els germans Llopis Perpinyà en Av. Corts Valencianes; i Xesco Gil en L’Antiga Fontanella no se’l van a pensar per a alçar tots els monuments que durant estos dies adornaran els carrers turisans.

Els últims dies ja han sigut de sarau en cada un dels casals però hui comença oficialment la festa amb el sopar de la plantà i les primeres discomóvil. En algunes comissions se celebra concurs de jaranga (creïlla i ceba fregides en abundant oli per a combinar amb el que agrade) i en Plaça del Mercat actuarà el monologuista Óscar Tramoyeres.

A partir de les dotze de la nit començaran els albaes en la porta de l’Ajuntament amb la Junta Local Fallera, presidida per l’Alcalde, Eugenio Fortaña, i a partir d’ací recorreran els cinc casals per a cantar als màxims representants. A saber: Lorena Gil Camañes i la xiqueta Hel·lena Puchades Alcaraz, junt amb els seus presidents Iván Torres Picó i el xiquet Joan Escote Camañes, en Els Barris; María Dolores Palmero Algarra i la xiqueta Berta Viadel Sancho junt amb els seus presidents José García Guaita i el xiquet Ximo Estellés Martínez, en Plaça del Mercat; Amparo Collado Torres, i la xiqueta Diana Vicente Palmero junt amb els seus presidents Vicente Beltrán Mas i el xiquet Rafa Vicente Palmero, en Placeta del Marqués; Cristina de la Vall Rodrigo i la xiqueta Aitana Verdejo Lucena, junt amb els seus presidents José Segura Lladró i els xiquets Eduard Niñerola Soler i Jordi Marchuet Suay en Av. Corts Valencianes; i Andrea Corell Sastre junt amb el seu president, Carlos Peiró Llorente, en L’Antiga Fontanella.