Ultimen els preparatius per al Concurs del Mantón de Manila

0
710

El divendres 24 d’agost, més de 300 parelles lluiran els seus millors mantones a les Festes d’Alginet
En aquesta localitat de la Ribera Alta, cada estiu es presenta el Concurs de Mantones de Manila en una convocatòria que, any rere any, planteja una veritable passarel·la al són del pasdoble en la Plaça de la Constitució. Una cita que se celebra des de 2005, i que en cada nova ocasió suposa una espectacular exhibició d’aquestes peces vintage barrejades amb les peces actuals més exquisides, icones genuïnes de la moda espanyola.
Després d’un sopar popular en l’ambient festiu de la nit del divendres 24 d’agost, aquest abillament imprescindible i internacional pren el protagonisme gràcies a l’auspici de la Cooperativa Elèctrica d’Alginet (CEA). Música de revetlla al compàs d’una orquestra de més de 20 components, la Xaranga Caramel, que ofereixen un magnífic repertori al compàs d’aquestes filigranes tèxtils, algunes amb més de 150 anys mostrant-se amb orgull per les places dels pobles valencians i a les festes de major arrelament.
Tradició i modernitat es contemplen en tota la seva esplendor sota l’atenta mirada d’un jurat que analitza les coloristes evolucions d’aquestes joies. Un jurat que en aquesta edició està compost per l’artista italià Claudio Zirotti, el president del Gremi de Sastres i Modistes de la CV Fran **Tochena, la dissenyadora de complements María Rosa Fenollar, la blogger/influencer Judith Mas, els autors de ‘L’Art de Vestir un Quadre’ Javier Marco i Pablo Martínez, al costat del indumentarista i assessor Álvaro Moliner, en una vetllada que compta amb la participació de Josep Lozano i dels periodistes i presentadors Laura Gran i Ferran Cano.
La Cooperativa Elèctrica d’Alginet és una empresa molt significativa en el desenvolupament del municipi, que organitza anualment aquesta cita la que a més es reparteixen premis i sortegen viatges entre les parelles participants, i on el seu president, Salvador Escutia, culmina unes jornades de festa i activitats lúdiques i culturals per a gauddels seus veïns i multitud de visitants que es congreguen en la segona quinzena d’agost.
Sens dubte, el Mantón de Manila és una icona de la festa espanyola, una peça que aglutina entorn de si trobades i retrobaments, moda, música i folklore: un ítem indispensable per als amics de la Revetlla del Mantón de Manila d’Alginet.