Una Plantà amb sabor Estavella Michelin i un concert de Arkano per a reconoc la comissió guanyadora de el ‘Premi Amstel Uneixes Fogueres de Categoria”

0
532

La nit de la Plantà, el xef ha oferit als membres de la foguera guanyadora del premi de Amstel un sopar de sobaquillo per l’Estel Michelin Rafa Soler. Un menú únic, amb creacions exclusives, que ha suposat la trobada de l’alta cuina amb les receptes i sabors més populars.

Els guanyadors de el ‘PREMI AMSTEL UNEIXES FOGUERES DE CATEGORIA’ han arrancat les festes amb el millor sabor de boca. Rafa Soler, Estel Michelin i un dels grans representants de l’alta gastronomia de la Marina, ha elaborat i servit per a tots els membres de la Foguera un banquet que ha transformat el tradicional tentempié de la Plantà en una autèntica experiència gastronòmica.

Sense perdre l’estil distès d’aquest tipus de sopars de **sobaquillo, en les quals prevalen els entrepans, les receptes populars i tot es comparteix, Soler i el seu equip han traslladat la seua cuina a les instal·lacions d’aquesta Foguera situada en el passeig del port de la ciutat per a donar servei a prop de 80 de foguerers que han pogut catar elaboracions que aporten el millor de l’alta cuina a receptes i sabors populars.

El premi engegat per **Amstel forma part d’un moviment de reconeixement amb el qual vol posar en relleu que totes les fogueres són especials. La companyia col·labora des de fa més de 30 anys amb el consistori i la Federació per a difondre i engrandir aquestes celebracions. Prop del 40% del total de 89 comissions alacantines es van presentar a aquest premi a través de xarxes socials i el públic va votar les seues favorites. Les 5 amb major puntuació van passar a la final i un jurat va ser l’encarregat d’escollir la guanyadora, que va a gaudir d’una sèrie d’activitats que inclouen elements clau de la festa: la música, la pirotècnica i la gastronomia.

“Volíem que el menú contribuïra a aqueix ambient festiu, que la gent no se sentira intimidada per preparacions massa elegants, sinó que poguera reconèixer ingredients i gustos familiars, però amb un aire totalment nou, cosmopolita i divertit”, explica Rafa Soler, que ha apostat per les tendències ‘confort food’ i ‘street food’ per a revisitar plats alacantins com el ‘esclafoll d’enceba’ o la ‘coca amb tonyina’, que no podia faltar en la nit de la Plantà, però que aquesta vegada anava acompanyada de carabassa.

El menú ha inclòs enginyoses transformacions de receptes habituals en aquest tipus de sopars de **sobaquillo gràcies a les tècniques culinàries de l’Estel Michelin. És el cas de la bomba de sèpia, sorprenent mandonguilla inspirada en el popular entrepà de calamars amb maionesa, o el delicat **brioche al vapor de llom **encebollado També s’han degustat creacions exclusives, com el cremoso de creïlla, bacallà, alioli i couscous de coliflor.

Són alguns de les vuit bocades servits en un sopar **maridada amb **Amstel Original, la nova recepta de **Amstel que dóna com resultat una cervesa amb més aroma, més cos i més sabor, elaborada per a tota Espanya pel mestre **cervecero de la fàbrica situada a la Comunitat Valenciana.

“És la primera vegada que cuine per a una Foguera i crec que l’experiència ha sigut molt bona. El nostre propòsit era que els guanyadors tingueren un sopar de categoria, que se sentiren realment especials. I precisament el que volíem per a ells, ho hem viscut nosaltres: era un vertader premi veure com gaudien, ha sigut una vetlada inoblidable”, ha assenyalat Soler.

ARKANO OMPLIRÀ DE RIMES I RITMES LA MITJANIT DEL DIVENDRES 22 AMB UN CONCERT ESPECIAL I GRATUÏT QUE RECONEIX EL PAPER DELS ‘FOGUERERS’ EN EL 90 ANIVERSARI DE LES FESTES

La festa continua per als guanyadors de el ‘PREMI **AMSTEL UNEIXES **FOGUERES DE CATEGORIA’, que el divendres 22 viuran una matinada amb la millor música en viu a càrrec del popular raper i Youtuber Arkano, amb més d’un milió de seguidors en xarxes socials.

Guillermo Rodríguez Godínez, conegut com Arkano, és un alacantí que ha portat les seues rimes per tota Espanya, a més de països com Argentina, Xile, Panamà, Mèxic o Perú. Als 7 anys va començar els seus primers passos en el rap en el barri de Sant Blas. Des de llavors ha aconseguit coronar-se com un dels millors freestylers internacionals, en 2015 es va convertir en campió mundial de les Batalles de Galls i en 2016 va batre un record Guiness després d’estar improvisant més de 24 hores seguides.

Compromès amb temes socials com el bullying o el respecte a la diversitat sexual, trencant els estereotips que s’associen a aquest estil musical, Arkano és un enamorat de l’esperit col·laboratiu de les Fogueres de Sant Joan. “M’agrada molt la iniciativa de Amstel perquè es fixa en les persones anònimes, en la gent a les quals poques vegades se’ls dóna el protagonisme que mereixen. És alguna cosa que tracte de fer també en la meua música. I em sembla que és molt important que es reivindique que totes les Fogueres són especials”, afirma l’artista alacantí.

La seua actuació la mitjanit del pròxim divendres, serà gratuïta. Podrà veure’s al voltant de les instal·lacions del Racó de Port d’Alacant i, fins a completar aforament, des de l’interior d’aquest. El jove artista oferirà un espectacle únic, en el qual la improvisació serà protagonista. La interacció amb el públic anirà alimentant les característiques rimes d’aquest artista, que serviran per a realitzar un homenatge als ‘foguerers’ que fan possible les festes. “Estic molt il·lusionat amb aquest concert perquè sempre he gaudit molt de les Fogueres, he anat a les ‘barraques i racós’, amb els meus amics i la meua família… És un autèntic orgull tenir l’oportunitat de ser jo qui ara genere la festa. A més, podré tenir a la meua gent a prop, que no sempre poden venir als meus concerts, així va a ser una nit molt especial”, comenta el popular raper.

Amstel proposa als guanyadors del premi, als seguidors de Arkano i als quals vulguen acostara a gaudir d’una original vetlada, canviant la clàssica revetla per la trobada d’un dels millors artistes del moment amb el públic de la ciutat on va començar la seua meteòrica carrera.