Unes Falles responsables 2019

0
95

La ONG Controla Club emet alguns consells sobre els riscos que comporta este tipus de begudes

Controla Club, junt a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i Junta Central Fallera, van presentar el dilluns 4 de març la campanya “Controla en Falles”, baix el lema “En Falles Fem Casal”, per emetre una sèrie de consells sobre els riscos que comporta el consum de begudes alcohòliques en Falles, ja que durant els últims quatre anys s’han duplicat el nombre de persones que no consumeixen alcohol passant del 7% al 16,6%.

A este acte van acudir la Fallera Major de València, Marina Civera, el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, la cap del Servei de Gestió de les Drogodependències i Altres Transtorns Addictius de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, María Jesús Mateu, i el director de Programes de la ONG Controla Club, Juan Barcala.

Pere Fuset va destacar que les Falles no són festa si tenen excessos i, per tant, “hem de ser conscients perquè el casal és una escola de ciutadania”. Per això, va fer un cridament al civisme per a que “la festa no es transforme en un malson”.

Per la seua banda, Marina Civera va expressar que com a màxima representant ha tingut l’oportunitat d’estar en molts casals i poder comprovar que les Falles són molt més que este excés.

Fotografia: Armando Romero