València celebra aquest cap de setmana la Festa dels Xiquets de Sant Vicent

0
978

La festa és de les més antigues de València i compta amb més de 400 anys d’antiguitat.

València viurà aquest cap de setmana, una de les festes més antigues, la Festa dels Xiquets de Sant Vicent Ferrer.

La festa que compta amb més de 400 anys d’antiguitat i l’origen de la qual està en aquest mateix carrer quan els xiquets del Col·legi Imperial Sant Vicent Ferrer, col·legi de xiquets orfes, eixien processionant la imatge del sant per a així poder recaptar fons per a aquest.

Des de la seua fundació aquestes festes gaudeixen d’una gran acceptació a la ciutat; començant amb el repartiment de les típiques coques de la festa i tenint, com un dels seus actes principals, la processó que ens recorda aqueixes primeres processons que van donar origen a la festa, que actualment celebrem.

Aquest és el programa d’actes per al cap de setmana:

DIA 1 DE JUNY

A les 17.00 hores, al carrer Museu de la Seda, Gran Festa infantil. Constarà de berenar i animació infantil.

DIA 2 DE JUNY

A les 13.00 hores, solemne missa cantada amb acompanyament de cor i prèdica sagrada a l’Església de Sant Agustín.
A les 17.30 hores, solemne, tradicional i antiquíssima Celebració del Baptisme a la Casa Natalícia de Sant Vicent Ferrer (Pouet).

A les 19.00 hores, de l’Av. del Baró de Càrcer partirà la comitiva per a anar a oferir a la criatura recentment batejada a la Verge dels Desemparats, amb el següent ordre: obrirà la marxa la Policia Local, muntada a cavall, seguint a continuació les banderoles de la festa, tabalet i dolçaina. Seguidament, cotxes de cavalls ocupats pels associats, landós amb els padrins, portadora, neòfit i el senyor president, Clavariesa i directius; seguits per una banda de música.

L’itinerari serà: Plaza de Sant Agustín, Carrer de Sant Vicent, Plaza de la Reina i Plaza de la Almoina, on descendiran dels vehicles per a formar festeig i acompanyar a la criatura recentment batejada als peus de la nostra Patrona en la seua Basílica, per a fer l’oferiment. A continuació, la comitiva tornarà al punt de partida, de nou en els cotxes de cavalls.

DIA 3 DE JUNY

A les 19.45 hores, gran tabalá, prèvia a la processó, pel recorregut d’aquesta.
A les 20.00 hores, solemne processó dels xiquets que recorrerà el següent itinerari: Església de Sant Agustín – Calle de Sant Vicent – Calle de la Llanterna – Avinguda del Baró de Càrcer i carrer de Garrigues, fins a la reculada que formen els números 26 i 28 del Carrer de Sant Vicent, on es troba instal·lat l’Altar al qual pujarem la Imatge del Sant als concordes de l’Himne Regional, disparant-se una gran traca.

DIA 4 DE JUNY

A les 22.30 hores, als peus de l’Altar instal·lat al Carrer de Sant Vicent, concert a càrrec d’una prestigiosa banda de música, en honor del nostre patró. En finalitzar el concert, es dispararà una gran traca i es baixarà la Imatge del Sant, que serà traslladada a la seu de la Festa, on s’oferirà un vi d’honor als assistents.