València celebra la festivitat de Sant Vicent Ferrer

0
372
A.Sáiz (AVAN)
A.Sáiz (AVAN)

En l’eucaristia ha predicat, com és tradició, un frare dominic, en esta ocasió Salvador Serralta.

El cardenal arquebisbe de València, Antonio Canyars, ha presidit este dilluns, en la Catedral una solemne missa de Pontifical, a les 10:30 hores, amb motiu de la festa de Sant Vicent Ferrer, patró de la Comunitat Valenciana, i una processó pel centre històric de València, a les 19 hores.

En la missa, que ha donat començament després d’un volteig de campanes, hi ha predicat en l’homilia el frare dominic Salvador Serralta per a seguir la tradició basada en les predicacions que en el segle XIV va fer el sant valencià, pertanyent a la mateixa orde, des d’un púlpit de la pròpia Seu que es conserva junt amb l’altar major.

Una vegada finalitzada l’eucaristia, a les 12:15 hores, ha tingut lloc la processó cívica amb ofrena de flors a Sant Vicent Ferrer des de de la Plaça de l’Ajuntament fins la Casa Natalícia i que ha finalitzat amb el tir d’una mascletà.

Així mateix, a la vesprada, a les 19 hores, s’ha celebrat la processó general amb les associacions vicentines que partirà de la Catedral, per la Porta dels Ferros, amb la imatge del patró. La processó ha continuat cap al carrer de la Paz per a arribar a Capitania General, antic convent dominic on va residir Sant Vicent Ferrer. Posteriorment, ha seguit cap a la Casa Natalícia del sant, realitzant una parada en l’església de Sant Esteve i, finalment, la processó ha tornat novament a la Seu.