València rebrà el 2021 amb focs artificials

0
447

L’AVANZA VIVELASFALLAS. Malgrat la poca o nul·la informació que està facilitant l’Ajuntament de València en relació a la celebració de les pròximes celebracions o activitats, que d’altra banda, si té previstes contractar, aquest mitjà ha pogut conèixer que, l’Ajuntament té la voluntat de contractar i per a això ha començat a tramitar l’expedient amb el següent epígraf literal ’CONTRACTAR MITJANÇANT PROCEDIMENT NEGOCIAT PER EXCLUSIVAD PER RAONS ARTISTICAS EL ESPECTACULO PIROTÈCNIC DE LA “NIT DE CAP DE D’ ANY“.

L’Ajuntament ja ha anunciat la suspensió d’aquesta edició de Expojove 2020-2021, que ha suposat la paralització dels expedients de Contractació (infraestructures, so, il·luminació, escenaris, tallers, decoració , entre altres) i contractes menors (com per exemple el cartell), encara que algun ja ha sigut formalitzat (el de la tematització de Expojove) i haurà de resoldre’s la seua liquidació i d’altra banda també s’ha suspès la Festa de Nit de cap d’any 2020-2021, que de moment anava a convocar el concurs d’infraestructures per a més endavant convocar la resta dels artístics i serveis.

Seria el segon any que l’Ajuntament realitza aquest tret en la Nit de cap d’any des de la terrassa de l’Ajuntament de València. Recordem que l’any passat va realitzar el tret la pirotècnia VULCÀ a través d’un contracte pel mateix mètode per un import total de 7.260 €. Així mateix la mateixa empresa va disparar en 2018, per als xiquets, un mini espectacle infantil al migdia, trets digitals campanadas i un espectacle piromusical per un import total de 6.050 €.

Recordem que el ‘Toc de Queda’, decretat pel Govern de la Generalitat es va aprovar el 24 d’octubre i el ‘Estat d’Alarma’ decretat pel Govern d’Espanya fué un dia posterior, el 25 d’octubre. I segons ha pogut conèixer aquest mitjà l’expedient per a la tramitació de l’esmentat espectacle de focs artificials per a la Nit de cap d’any 2020-2021, es va iniciar el passat 30 d’octubre. Després és més que probable si les condicions climatològiques i les condicions sanitàries i amb totes les mesures de tota mena necessàries previstes, que València reba l’Any Nou amb focs artificials.

LA INSTAL·LACIÓ DEL BETLEM DEL SALÓ DE CRISTALL DE L’AJUNTAMENT DE VALÈNCIA EIXIRÀ A CONCURS

En relació al muntatge i instal·lació del Betlem en el Saló de Cristall de l’Ajuntament de València, per a enguany el Consistori ha decidit convocar un procés de pública concurrència, i de la mateixa manera ha iniciat els tràmits a través d’un expedient on s’assenyala literalment ‘BASES DEL PROCÉS DE SELECCIÓ D’UN PROJECTE PER A la REALITZACIÓ, MUNTATGE I DESMUNTATGE D’UN BETLEM ARTÍSTIC DESTINAT Al SALÓ DE CRISTALL DE L’Aj. DE VALÈNCIA NADAL 20-21’.

Recordem que en el Nadal de 2018, va ser l’Associació de Belenistas a qui, a través d’un contracte menor se li va adjudicar el disseny, elaboració, muntatge, manteniment i desmuntatge del Betlem artístic amb una superfície de 4 x 9 metres de superfície, per un import total de 17.424,00 €.

En 2019, també a través de la formalització d’un contracte menor, es va contractar a l’Associació de Belenistas per al disseny, elaboració, manteniment, muntatge i desmuntatge del Betlem artístic en el Saló de Cristall de l’Ajuntament per un import total de 7.000 €.7

En breus dates es faran públiques i coneixerem les Bases del procés de selecció que hauran de portar-se a la Junta de Govern Local, que se celebren els divendres per a la seua aprovació, posterior publicació i obertura de termini per a la presentació de projectes per a qualsevol persona o equips i selecció per part del jurat designat en les bases.