La falla Plaça de la Reina presenta l’esbós infantil 2020

0
603

De València i monstres és la nova creació de José Luis Ceballos i Paco Sanabria per a la plaça de la Reina 2020. Fent un símil amb el popular dit de València i dolces en referència a la taronja valenciana, en el lema han volgut traslladar l’atenció als mites i llegendes autòctons, representats per les bèsties i personatges que componen el nostre univers mitològic.

Amb l’estètica i dialèctica particulars de Ceballos i Sanabria, els nanos descobriran els llocs més misteriosos, els personatges més terrorífics i les bèsties més dolces de l’imaginari col·lectiu valencià, recollit en les obres d’Enric Valor, Víctor Labrado o el mateix Vicente Blasco Ibáñez.

D’esta manera també, la falla de la plaça de la Reina s’unix a iniciatives com les impulsades des del Museu Valencià d’Etnologia per a reivindicar i visibilitzar una part important de les nostres riquíssimes tradicions relacionades amb el culte a la mort i rituals festius com la Nit d’Ànimes i Tots Sants, cada vegada més fagocitats pel model anglosaxó.