Vesprada màgica per a Clara Mª Parejo i la seua Cort d’Honor

0
58

Comença la vesprada més emocionant per a Clara María Parejo i Pérez, Fallera Major Infantil de València 2017.

Clara era rebuda en la porta de la seua casa per les 12 xiquetes que li acompanyen en este gran somni fet realitat. En les seues cares es pot veure l’emoció i els nervis d’esta vesprada, vesprada en la qual seran exaltades com a Fallera Major Infantil de València i Cort d’Honor per a les Falles 2017.en estes primers passos cap a “la cadira d’Or” es desvetlava un dels secrets millor guardats, ” quars rosat” és el color triat per al espolín “Fallera Major Infantil de València” teixit per Vives i Marí que hui llueix Clara María.

Als peus de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, President de Junta Central Fallera, i Teresa Broseta, mantenidora, esperaven a Clara María; ells han sigut els seus acompanyants en el Rolls Royce 25/30 de l’any 1938, de la casa Antequera Classic, que la portaria fins a les portes del Palau de la Música, precedida per la seua Cort d’Honor en els cotxes clàssics Ford A Sedán (1930), Chevrolet Universal (1930), Pontiac Limousine (1933), Mercedes Benz 220 Saloon (1953), Bentley 4 1/4 (1936) i Kissel 73 Six (1929).Allí autoritats, representants de la festa i fallers esperaven ja a la Fallera Major Infantil de València 2017 per a abrigallar-la en tan emocionant vesprada.

L’escola de tabal i dolçaina de Junta Central Fallera dirigida per Vicente Murgi, rebia a Alicia i Sofia, Falleres Majors de València 2016, i la Cort d’Honor infantil; que arribaven amb el record de la vesprada viscuda fa ja un any, on elles van ser les protagonistes. Després d’elles, Berta Montañés, Reina Infantil de les Festes de Castelló i Adriana Nicolás, Bellesa del Foc Infantil d’Alacant; representants de festes amigues i germanes que ens acompanyen un any més.

Enric Morera, President de les Corts Valencianes, Glòria Tello i Joan Ribó, han sigut els encarregats de donar la benvinguda a Clara a la seua arrivada al Palau. Acompanya també esta vesprada a Clara María Parejo I Pérez, Raquel Alario Bernabé, Fallera Major de València 2017, i la seua Cort d’Honor. Anit van viure en este mateix escenari un dels moments més importants per a una fallera, i hui ja llueixen la banda i la joia, emblema de les màximes representants de la nostra festa.

Després de l’emocionant entrada de la Fallera Major Infantil de València i de la seua Cort d’honor en el Palau de la Música, ha donat començament el gran espectacle de l’Exaltació Infantil.

En este cas l’espectacle s’ha centrat en la historia de Hatta, “El sombrerero loco”, un home que viu atrapat en la divertida hora del te, en un món fantàstic impossible d’imaginar, on cada dia a la mateixa hora celebra el seu “no aniversari” amb tots els seua amics, que fan que la seua existència siga la més boja i entretinguda.

Este entranyable personatge, encantat de rebre al món faller, ens revelarà tots els secret que li porten a ser este home tan excèntric, misteriós i especial al mateix temps.

Poc a poc, l’espectacle ens portarà fins a endinsar-nos en el món de Hatta, on podrem conèixer a tots els seus misteriosos amics, entre els que es troben increïbles saltimbanquis i acròbates, que tots el dies es donen cita a les sis de la vesprada per a tomar un inoblidable cafè.

Imaginar que podran sentir estes dotze xiquetes en desfilar per la Sala Iturbi del Palau de la Música és quasi impossible de descriure. Durant cinc minuts totes les mirades estan centrades en elles. Amb els millors aplaudiments, els de les falleres majors infantils i presidents de les falles de la ciutat, arriben a l’escenari per a rebre la banda que les acredita com a Corts d’Honor de les falles 2017.

Allí les esperava el President de Junta Central Fallera i Regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset. Ell ha sigut l’encarregat d’imposar la banda a la Cort d’Honor. També els ha lliurat un ram que al final del dia deixaran en la Basílica de la Verge dels Desemparats.

La primera a pujar a l’escenari ha sigut Rebeca Sánchez Agüera de la falla Rosari-Plaça Calabuig, del sector Canyamelar-Grau-Natzaret. Té 9 anys i cursa 3er de primària en el col·legi 8 d’abril de Sant Antoni de Benaixeve.

A continuació, i per l’altre passadís de la sala, Ariadna García García ha pujat amb un gran somriure a l’escenari. És fallera de la comissió Dr. Sanchis Bergón-Turia del sector Botànic-La Petxina. Als seus 8 anys cursa 3er de primària en el col·legi Immaculat Cor de María.

Yaiza Aguilar Lozano és de la falla Vicente Sancho Tello-Xile del sector Pla del Reial-Benimaclet. Té 10 anys i estudia en el col·legi Puresa de María del Grau, 4rt de Primària.

La quarta xiqueta que ha rebut la seua banda ha sigut Marina Gonzálvez Piquer de la falla Ramón de Rocafull-Conde de Alaquas-Barri Llamosí, del sector Malvarrosa-Cabanyal-Beteró. Als seus 9 anys ha rebut l’afecte de tots els xiquets del col·legi Ave María de Penyarroja, especialment dels alumnes de la seua classe de 4rt.

Claudia Navarro Martín és de la falla Peu de la Creu-D. Juan de Villarrasa, del sector El Pilar-Sant Francesc. És alumna del British College on estudia 4rt de primària. Té 10 anys.

Yaiza Delgado Tomás ha sigut la sisena xiqueta a pujar a l’escenari. Pertany a la comissió Ares d’Alpont-Castell de Pop del sector Canyamelar-Grau-Natzaret. Els seus companys del col·legi Santa Magdalena Sofia, del curs de 3er de Primària, li han animat molt perquè disfrute d’ este dia. Yaiza té 9 anys.

Sonia Palomera Ibáñez de la falla Lo Rat Penat, del sector Camins al Grau estudia 5é de Primària en el CEIP 103 de València. Té 11 anys.

Marina Cutillas Villaverde és fallera de la comissió Tomasos-Carlos Cervera del sector Russafa A. Als seus 9 anys estudia 3er de Primària en Dominicos.

Paloma Ayora Balaguer de la falla Pizarro-Cirilo Amorós-Hernán Cortés i Colón del sector Pla del Remei-Gran Via té 8 anys, és la més xicoteta de les dotze. Estudia 2on de primària en Edelweiss School.

Mar Ortega Sancho de la falla Almirall Cadarso-Comte d’Altea, sector Pla del Remei-Gran Via, estudia 5é de primària en el col·legi Hispà-Nord-americà. Ha complit 11 anys.

Nuria Olivares Robledo de la falla Jose Mª Bayarri-Els Isidros, del sector Olivereta, té 11 anys i estudia 5é de Primària en el CEIP Rafael Altamira.

L’última xiqueta a pujar a l’escenari a rebre la seua banda ha sigut Natalia Calvo Gómez de la falla Plaça del Mercat Central, del sector La Seu-La Xerea-El Mercat. És la més major de la Cort d’Honor ja que té 13 anys. Estudia 1er d’ESO en el col·legi Escolàpies.

La Sala Iturbi es posa en peu per a rebre a la màxima representant de les festes infantils de València, Clara Mª Parejo i Pérez. Amb l’elegància que la caracteritza, Clara avança cap a l’escenari seguida per Joan Ribó, i saluda als fallers i falleres que l’acompanyen en el Palau de la Música, a la seua família i amics. El seu somriure és reflex de l’emoció que viu en veure que s’acosta el moment en el qual, per primera vegada, lluirà la banda que l’acredita com a Fallera Major Infantil de València.

En l’escenari, li espera la seua Cort d’Honor. En el semblant de totes elles, la complicitat i l’emoció de saber que estan vivint un moment únic en les seues vides i que s’escriurà amb lletres d’or en la història de les Falles.

Portades per la seua germana Celia Parejo i Pérez, la banda i la joia entren en escena. Joan Ribó, Alcalde de València, i Pere Fuset, President de Junta Central Fallera, fan imposició d’aquests dos emblemes únics que solament llueixen les Falleres Majors Infantils de València.

Clara Mª Parejo Pérez, ja en la seua banda, avança un pas i dedica una salutació, ja oficialment com a Fallera Major Infantil de València 2017, i des de la “Cadira d’Or”, Clara María Parejo ha rebut l’ofrena floral que li brinden les institucions i entitats més rellevants de la ciutat, així com les festes amigues, com les de les ciutats de Borriana, Alacant i Castelló, que també han volgut sumar-se a esta enhorabona.

El conte de Teresa

Teresa Broseta ha oferit tendres paraules a Clara Maria Parejo, Fallera Major Infantil de València, en el seu discurs com a mantenidora de l’Exaltació.

Emocionants paraules que, en forma de conte, i plenes d’afecte, han relatat l’origen de la nostra festa, atorgant un xicotet senyal cap al recent nomenament de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO i, per descomptat de Clara Maria i la seua Cort d’Honor.

Al finalitzar, i en agraïment a la seua excel·lent intervenció, Teresa Broseta ha rebut el Bunyol d’Or Honorífic de les mans de Clara María Parell, Fallera Major Infantil de València.

Focs artificials posen fi a una vesprada de somni

Nadal-Martí fica el fermall a l’Exaltació de la Fallera Major Infantil de València.

Tras l’interpretació de l’Himne Regional per la soprano Mónica Bueno, la pirotècnia de l’Olleria ha sigut l’encarregada de disparar els focs artificials que han posat punt i final a una vesprada màgica per al món faller infantil.

Després de finalitzar l’acte d’Exaltació de Clara Maria Parejo Pérez, Fallera Major Infantil de València, i la seua Cort d’Honor tots els assistent han eixit als Jardins del Palau de la Música per a veure com els focs artificials omplien de llum i color el cel valencià.

Clara ha sigut l’encarregada d’encendre la metxa d’aquest tret acompanyada per les seues dotze amigues de la Cort d’Honor Infantil així com per Raquel Alario i la seua Cort d’Honor. Totes juntes han gaudit d’aquest preciós final per a dues jornades molt especials per a elles.

Com no podia ser d’una altra forma, la pólvora ha sigut també protagonista d’aquesta vetlada com a part fonamental de la nostra festa i tradició.

Emotiu final, ofrena a la nostra Patrona

Les màximes representants han visitat a la Vergen dels Desemparats en la Basílica.

Després d’una vesprada d’emocions en el Palau de la Música, les Falleres Majors de València i les seues Corts d’Honor han posat el fermall final a les seues exaltacions ofrenant les seues flors a la nostra Patrona com a símbol d’agraïment per aquest somni que estan vivint.
Després dels focs artificials, Clara Maria Parejo i Raquel Alario al costat de les components de la Cort d’Honor han visitat la Basílica per a veure d’a prop a la maredeuta i poder donar-li gràcies i demanar-li els seus millors desitjos per a enguany.

Un moment especial, íntim i senzill en el qual cadascuna ha mirat a la nostra patrona als ulls i ha sentit l’emoció d’ofrenar-li en un cap de setmana tan emotiu per a elles. Sota la música de l’Himne de la Coronació i l’atenta mirada de tots els assistents, una a una ha pogut fer lliurament del seu ram de flors donant-li gràcies a la Geperudeta.

Però sens dubte, el moment més esperat arribava amb la pujada al camarín de la Verge de les Falleres Majors de València, primer ha sigut el torn de Clara, que amb el somriure que li caracteritza i molt emocionada ha pogut besar la mà de la nostra mare, mirar-la als ulls i donar-li gràcies. Raquel també pujava eixes escales que t’acosten als ulls de la nostra patrona, molt emocionada ha pogut sentir-se prop d’ella i agrair-li tot el viscut.

Un perfecte fermall d’or que posa el punt i final a un esperat i desitjat cap de setmana d’Exaltació de les Falleres Majors de València 2017 i les seues Corts d’Honor.

Fotos: Armando Romero y Josep V. Zaragoza