Vicente Almela Caballé guanya el Premio Salvador Debón 2020

0
597

La Falla Plaza Doctor Collado mitjançant el premi “Salvador Debón Cortina” ret homenatge a un dels grans artistes de les falles i que va marcar una època en el si d’aquesta comissió. El 6 de juliol de 2020, en el casal de la comissió va tenir lloc la deliberació del Premi Salvador Debón per part del jurat compost per:

• David González – Presidente de la Falla Plaza Doctor Collado.
• Boro Peiró –Director Gente de Falles Onda Cero.
• Ángel Romero – Director Cendra Digital Web.
• Quique Collado – Som Patrimoni.
• Marcos Chico.

En un any excepcional com aquest, en el qual amb motiu de la pandèmia del COVID-19 no s’han pogut celebrar les Falles, s’ha volgut continuar atorgant aquest guardó tenint com a objectiu el reconeixement d’una trajectòria professional.

En aquesta ocasió, el jurat ha reconegut la labor d’un artista amb un segell inconfusible, que s’ha significat per fer falles d’autor, amb una estètica molt marcada i amb influències del còmic que li permet fer del “dir més amb menys” la seua filosofia de treball. Al premiat sempre li ha agradat innovar amb materials sent el pioner a fer una rematada en suro en 1988, en la Falla Espartero-Ramón y Cajal.

En un altre camp que ha destacat és com a mestre de molts artistes, ja anara en el seu taller o en el mòdul de formació professional, als quals sens dubte ha transmès els seus coneixements, el seu amor per la professió i el cuidar fins a l’últim detall.

Enguany es jubila i hauria d’haver plantat la seua última falla en Bolsería-Tros Alt, on tot va començar en 1976, encara que és segur que continuarà delectant-nos amb alguna col·laboració que ens obligue a visitar aqueixa falla.

Per tot això, la comissió de la Falla Plaza Doctor Collado atorga el Premi Salvador Debón 2020 a Vicente Almela Caballé.