Visita l’exposició de pessebres i peces artesanals del Monestir de Sigena

0
730

Exposen 300 peces artesanals i pessebres del Monestir de Sigena des d’aquest dilluns i fins al 10 de desembre, en la delegació diocesana de Missions situada en la calle Avellanes 22.

La seu de la delegació diocesana de Missions del Arzobispat de València acollirà des de matí, dilluns, una exposició amb més de 300 peces artesanals d’art religiós, entre les quals destaquen els pessebres, realitzades per religiosos i religioses de clausura de la Família Monàstica de Belén de l’Asunción de la Verge i de sant Bruno.

La mostra romandrà exposada, fins al pròxim 10 de desembre, de dilluns a dissabte, en horari de matins, de 10:30 a 13 hores, i de vesprades, de 16:30 a 20 hores, en la seu de la delegació de Missions, situada en la calle Avellanes, 22, de València.

L’exposició inclou, entre altres articles, figures marianes, de sants i peces per al pessebre, entre elles “una Verge, d’un pessebre a grandària natural, i un sant José, d’un metre d’altura d’un altre pessebre mitjà, realitzats en pedra dolomita i en fusta, en tots dos casos amb el mateix acabat”, han remarcat fonts de l’organització.

També hi ha peces de ceràmica “pintades a mà per les religioses del monestir oscense de Santa María Regna, en Sigena, i del convent de l’ordre a Jerez de la Frontera, Cadis, així com més de 70 talles de fusta, icones elaborades seguint la tradició oriental, tant sobre teixit com sobre fusta, i encens preparat en Terra Santa per religiosos de la Família Monàstica dels Germans de Belén”, han assenyalat.

D’igual forma, s’exhibeixen “naixements realitzats en fusta i pedra dolomita, rosaris, medalles, llibres d’art i vés-les”, segons les mateixes fonts, que han afegit que els fons que s’obtinguen amb la venda dels articles de l’exposició es destinaran, igual que en anys anteriors, a recolzar la labor de la Família de les Germanes de Belén.

En l’actualitat, les religioses Germanes de Belén de l’Asunción de la Verge i de sant Bruno expliquen, a més de les comunitats a Espanya, amb monestirs a França, on tenen tallers artesanals, així com a Bèlgica, Itàlia, Àustria, Portugal, Alemanya, Israel, Estats Units, Argentina, Mèxic, Canadà, Lituània, Xile i Polònia.