València en Seda en la Falla Av. Burjassot-Joaquim Ballester

0
344

Un any més, arriben ja eixos dies en els què la Falla Av. Burjassot-Joaquim Ballester-Reus encamina el seu esforç a organitzar activitats més próximes a l’àmbit cultural peró no per aixó menys interessants i atractives.

El fruit d’eixe esforç es la setmana cultural que podrem disfrutar des de dilluns 14 de novembre fins al diumenge 20 i que girarà entorn de l’apassionant món de la seda, signe d’identitat de la nostra cultura, motor econòmic de la ciutat durant segles i que tan present es troba ara en la nostra indumentària tradicional.

PROGRAMA D’ACTIVITATS I HORARIS

Dilluns 14 Novembre:
A les 21:00 hores: Inauguració de l’exposició de la setmana cultural “VALÈNCIA EN SEDA” pels màxims representants, acompanyats del grup de tabal i dolçaina. Després vi d’honor.

Dimarts 15 de Novembre:
A les 18:00 hores: Taller infantil impartit per Arabella Lleó (conservadora del museu de la seda de Moncada) en el que acostarà el món de la seda als xiquets des d’un punt de vista més lúdic i interactiu, ja que ells mateixos es confeccionaran una polsera amb la mateixa tècnica que s’empra per a teixir un espolí.

Dimecres 16 de Novembre:
A les 21:00 hores: Xarrada-taller de filatures a càrrec dels col·laboradors de les firmes “MAR DE SEDA” i “SEDA FALLERA”, en la que entre altres coses, aprendrem a reconéixer un fil de seda i diferenciar-ho d’altres materials.

Dijous 17 de Novembre:
A les 21:00 hores: Xarrada-taller impartida per la firma ESSÈNCIA DE GARIN en la que, entre altres coses, per eixemple, es donaran a conéixer les claus per a reconéixer un teixit manual (espolí) i distingir-ho d’un altre d’un teler mecànic.

Divendres 18 de Novembre:
Al voltant de les 23:00 hores: interesant xarrada pràctica sobre les diferents formes de nugar el mocador en el cap de l’home oferida per CARLOS SALVADOR INDUMENTÀRIA. Repassarem l’origen d’este complement i ens mostrarà les formes més apropiades per a col·locar-ho segons la indumentària utilitzada.

Dissabte 19 de Novembre:
A les 10:00 hores: Visita al Museu de la Seda, a l’emblemàtic edifici del Col·legi de l’Art Major de la Seda del carrer Hospital, recentment restaurat per la Fundació Hortensia Herrero i actualment el referent en la recuperació i conservació de la cultura de la seda a València.

A les 23:30 hores el casal es convertirà en pasarel-la de moda. DESFILADA de sedes, teles i complements amb la inestimable col·laboració de MAR DE SEDA i SEDA FALLERA.

Diumenge 20 de Novembre:
III Matinal de Pilota Valenciana. A partir de les 10:00 hores es jugaran partides de la lliga de pilota valenciana organitzada per JUNTA CENTRAL FALLERA.

A partir de les 11:30 hores Quint i Tapa, Vi i Tapa… per a reposar forces.

A les 14:30 hores dinar popular al carrer Cayuco per tancar la Setmana Cultural. Es cuinarà arròs amb fesols i naps per la colla de Vinalesa.