Amstel celebra el seu lliurament de guardons fallers més especial

0
137

La cervesa Amstel ‘Feta a València’ manté el seu compromís amb la societat valenciana i ha volgut seguir avant amb la tercera edició dels ‘Premi Amstel Uneixes Falles de Categoria’, suspesos des de març.

Els guardons compten amb tres categories i la seua dotació en metàl·lic ascendeix a 10.000€ per a cadascuna. A més de la donació de producte per als finalistes. És la contribució amb la qual Amstel vol premiar el sabor de fer-lo bé, reconeixent la gran labor de les comissions festeres en la conservació i el seu impuls de les tradicions, així com la seua faceta vertebradora del teixit social i cultural a la ciutat. Un paper que, a més de fer especials a totes les falles, les fa necessàries.

El lliurament s’ha realitzat a distància, mitjançant un emotiu vídeo sota el lema #TORNARAN, gravat amb totes les mesures de seguretat sanitària que requereix la pandèmia. El seu protagonista és Amparo Aliena, una valenciana de 90 anys pianista i amant de la pintura, que recorda la seua infància lligada a aquestes celebracions populars, gaudint de l’art i la música que prenia els carrers. De la seua etapa com a fallera, va aprendre que la renovació és l’esperit constant d’una festa que cada any és diferent, però l’essència del qual sempre roman. Una anomenada a l’esperança i a reprendre les celebracions quan el context ho permeta.

Més de 100 comissions es van inscriure en la tercera edició dels ‘Premi Amstel Uneixes Falles de Categoria’, dels quals van eixir 10 finalistes i, finalment, tres guanyadores. La Falla Jerònima Gal·lès- Litògraf Pascual Abad ha guanyat la categoria Amstel Radler, mentre que la Falla Pintor Salvador Abril – Peris i Valero-Doctor Sumsi s’ha fet amb el premi en la categoria Amstel Or 0,0 i la Falla Corretgeria- Banys del Pavesos ha vençut en la categoria Amstel ‘Feta a València’.

Com a única gran cervesera que elabora els seus productes a la Comunitat Valenciana, l’arrelament de Amstel es remunta a l’antiga fàbrica del Cabanyal en els anys 50. Des de llavors ha evolucionat al costat de la societat valenciana. Avui dia les seues instal·lacions s’han traslladat a Quart de Poblet, aposten per les energies renovables elaborant les seues cerveses amb el poder del sol i generen 350 ocupacions directes, a més d’uns 12.500 indirectes.Una realitat de presència i treball diari a la regió que li ha portat a empatitzar amb el moment que travessen els col·lectius i professionals vinculats a aquestes festes, tractant de llançar-los amb el lliurament d’aquests premis un missatge de suport.  

Per tant, a través del seu lliurament i sobretot en aquests moments, la cervesera llança un missatge general d’esperança i optimisme i mostra el seu suport al món faller. Un missatge de suport i alè que convida a tenir en ment que aquesta etapa passarà i tornaran les celebracions quan siga el moment adequat i segur per a tots els ciutadans.