Àvila ampará la plantà i cremà d’una falla amb l’ajuda de 2.000 fallers

0
480
Programa Fallas 2021 de Ávila- Fuente:

Del 29 al 31 d’octubre, Ávila acollirà a la plantà i cremà d’una falla durant un acte que comptarà amb l’assistència d’uns 2.000 fallers, que participaran en una trentena d’activitats, mostrant i destacant així els moments més destacats de la setmana fallera.

A pesar que aquests dies fallers estaven prevists per a l’any de 2020, i el seu retard a causa de la pandèmia per COVID-19 ha generat diferents incerteses sobre quan es realitzarien, enguany finalment es podrà celebrar una setmana fallera que començarà amb l’arribada dels organitzadors, per a iniciar els preparatius i la col·locació de les falles Centre de Congressos i Exposicions Llenç Nord.

Així mateix, la presentació en roda de premsa d’aquesta activitat serà duta a terme pel regidor de Cultural de l’ajuntament d’Àvila, Ángel Sánchez, el regidor de Servei a la Ciutat del Consistori avilès, Javier Ajates, i el president de l’Associació “Fallers pel món”, José Amores.

PROGRAMACIÓ ÁVILA 2021:

En aquest sentit, les activitats programades donaran principi el divendres, a les 9 del matí, amb un passeig pel centre històric, en el qual ja es comptarà amb els representants de les onze juntes locals, així com amb els representants de quatre ajuntaments (Carcaixent, Xátiva, Alzira i Carlet) i de l’associació. Tots ells estaran acompanyats per la fallera major, Alba Petit; la fallera infantil , Alba Grau; l’Acompanyant infantil, Marc Aliques, i la Padrina de l’associació, Chelo Llorens.

Amb les falles ja plantades i realitzat el passeig inicial, el mateix divendres 29 d’octubre, es rebrà als col·legis de la ciutat que vulguin veure les falles i conèixer la cultura fallera, per a més tard dur a terme un cercaviles. D’altra banda, el dissabte 30 d’octubre, es realitzarà la recepció a l’Ajuntament, seguida de la crida i no faltaran degustacions a l’esplanada del Llenç Nord de fideua a la 13.30 hores, on l’endemà també es podrà degustar paella i aigua de València. Per a aquestes degustacions, es preveu que es preparin entre 300 i 500 racions, que els avilesos podran gaudir en el Centre de Congressos i Exposicions “Llenç Nord”, mostrant el seu DNI.

Durant el dissabte 30 d’octubre es té previst desenvolupar un gran cercaviles, a partir de les 18.30 hores. El recorregut serà de la plaça de Santa Ana fins a arribar a la catedral, amb ofrena floral en la imatge de la santa de Vasallo. Més tard, a les 20.00 hores, com a prèvia a la Nit del Foc a les 0.00 hores, es durà a terme una eucaristia en la Catedral d’Àvila, amb la imatge de la Verge dels Desemparats.

L’últim dia, 31 d’octubre, s’inclourà, entre altres activitats, una desfilada de moros i cristians; una demostració de balls típics valencians; la mascletà i, a la nit, la cremà de l’Estoreta, tant la infantil a les 20.30 hores, com la gran.