Ciutadans acusa a Fuset de no donar la cara i deixar de costat al col·lectiu faller

0
342
Amparo Picó Fotografía: Salvador Orts

La regidora Empar Picó qualifica l’actitud covarda de Fuset de lamentable i li acusa de no assumir les seues responsabilitats com a president de la JCF

La regidora de Ciutadans (Cs) Empar Picó, ha acusat al regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera (JCF), Pere Fuset, de no donar la cara i deixar de costat al col·lectiu faller després d’anunciar la seua decisió de cedir la presidència de les assemblees de presidents a un dels seus homes de confiança.

“La seua decisió no té precedents perquè en l’època de govern socialista el llavors regidor va delegar, des del principi, en algú de la seua confiança i ell no apareixia per les assemblees. El senyor Fuset escorre l’embalum al cap de dos anys”, ha dit Picó.

“Fuset ha demostrat tenir una actitud covarda deixant de costat als fallers i manifestant la seua incapacitat de gestionar la Regidoria de Cultura Festiva i la JCF. El senyor Fuset genera problemes on no els hi ha”, ha explicat la regidora Empar Picó.

La regidora de Cs ha recordat que “nosaltres entendríem aqueixa decisió si l’haguera pres quan l’alcalde va decidir nomenar-ho president de la JCF però ara, al cap de dos anys, es marxa com els estruços, amagant el cap, i per la porta de darrere. Els fallers ja saben amb qui tracten”.

Picó ha discrepat de Fuset sobre que ell haja consensuat temes en aquests anys amb el món faller. “Fuset ha generat crispació. Ha sigut l’únic president de la JCF que ha sigut reprovat per la seua gestió i s’ha comerciejat l’enemistat de totes les falles. O ha perdut la memòria?. L’única cosa que ha fet en aquests dos anys de legislatura ha sigut desgovernar les Falles des de la imposició i la polèmica, ningunejant al col·lectiu faller, en comptes de governar i gestionar-les des d’un tarannà positiu mitjançant el diàleg, el consens i la participació”.

La regidora Picó ha manifestat que “Fuset no ha estat a l’altura de la digna gestió i defensa ni de les Falles ni de les festes valencianes, per la qual cosa li anem a exigir en el pròxim ple el cessament de les seues competències”.

Per a concloure, Picó ha recordat que Ciutadans també es va mostrar a favor de la celebració d’un congrés faller per a actualitzar el reglament i ser els fallers els qui decidisquen la forma de celebració de les Falles en aquest segle XXI.