Ciutadans demana una moratòria en l’aplicació del conveni de la SGAE a les comissions falleres

0
31

La regidora Amparo Picó pregunta al Ple si hi haurà inspeccions per realitzar verbenes.

El grup de Ciutadans (Cs) en l’Ajuntament de València proposarà a la Junta Central Fallera i la Societat General d’Autors d’Espanya (SGAE) l’aplicació d’una moratòria del conveni subscrit entre ambdós entitats per al cobrament de drets d’autor a les comissions falleres per la celebració de distints espectacles festius, segons ha afirmat la regidora i consellera del Consell Rector de la Junta Central Fallera, Amparo Picó.

“És contraproduent firmar el conveni i aplicar-ho a a penes a un mes de les festes falleres. Serà un nou gasto per a les comissions que no tenen previst en els seus pressupostos i gravarà en les butxaques dels que organitzen la festa. Els cobraments la marca el Ministeri de Cultura i regula que ho faça la SGAE però ningú ha pensat a aplicar-ho a partir del pròxim ejercicio”, ha explicat la regidora Picó.

Picó ha presentat hui una bateria de preguntes al Ple de l’Ajuntament sobre la firma del conveni de la JCF amb la SGAE. Una de les qüestions arreplega si des de la Junta Central Fallera es contempla ajornar l’aplicació del conveni i “en cas de negar-se a subscriure el document les falles tindran sancions o inspecciones”, ha conclòs la regidora de Cs.