Comunicat del Gremi d’Artistes Fallers de València

0
637

En relació als fets succeïts en les últimes hores respecte a la publicació de l’esbós de la Falla Municipal 2018, lamentem profundament que el treball de dos dels nostres agremiats haja sigut difós en diferents plataformes hores abans de la seua presentació oficial.

Entenem que qualsevol presentació d’un projecte d’una falla, més encara si es tracta d’un tan important com ho és el de la falla municipal, comporta moltes hores de treball i ser filtrat al públic abans d’hora és un acte no grat per als artesans.

Així mateix, considerem que al tractar-se d’un esdeveniment oficial de la ciutat i de la festa de les falles, com ho és la presentació d’unes Falles Municipals, qualsevol persona que haja fet públic qualsevol contingut relatiu a ell hauria d’haver pensat si feia bé a València i a les falles.

Demà assistirem a un esdeveniment important per als valencians i els fallers, i és una llàstima que haja perdut part de la seua màgia per la dita filtració.

Confiem en que una festa declarada Patrimoni de la Humanitat no es permeta més este joc amb el treball dels artistes fallers.