Coneixem com es prepara una mascletà del dia de la dona

0
389

Com es preparen aquests espectacles pirotècnics en els quals es manegen centenars de quilos de pólvora.

Són uns deu minuts d’espectacle però tot un any de preparació. Disparar una mascletà porta el seu procés de treball i Mª José Lora Zamorano ho sap bé, ella és la cinquena generació d’una família de pirotècnics i la pólvora corre per les seues venes.

La propietària de Caballer FX ens obri les portes de la seua pirotècnia, una parcel·la situada a Vilamarxant en la que un equip de 15 persones treballa a contrarellotge per a ultimar tots els treballs d’estes festes falleres.

Amb la mascletà ja encarregada i dissenyada arriba el torn dels assajos de producte i d’algunes de les fases seqüencials que componen tot este espectacle de pólvora.

Estes Falles 2018, Caballer FX tornarà a ser la responsable de disparar un dels dies més demandats per totes les dones pirotècniques: el 8 de març.

I encara que en ja hem pogut veure un xicotet avançament del que serà eixa gran mascletà destinada a totes les dones treballadores, caldrà esperar a la cita del 8 de març per a descobrir les sorpreses i novetats que faran vibrar la Plaça de l’Ajuntament de València.