Crespo denuncia un augment en la despesa per a la Fira de Julio

0
756

Félix Crespo: “La Fira de Julio augmenta la despesa d’una forma desmesurada i obliga a Fuset a demanar 150.000 € més per a contractes a dit”

“O es van confeccionar malament els pressupostos de la regidoria o el regidor Fuset els incompleix sistemàticament gastant més del pressupostat”

En el que portem de 2017, la regidoria de Festes ha hagut d’injectar 351.993,86 € extra; i en 2016, la quantitat que es va injectar extraordinària en el Pressupost de Cultura Festiva va ser de 499.148,63 €.

El regidor del Grup Municipal Popular, Félix Crespo, ha realitzat declaracions sobre la proposta d’aprovació de la 4ª modificació de crèdit extraordinària al pressupost del 2017 que es portarà al Ple de maig i comprovar 150.000 € van destinats a la regidoria de Festes i 1.811,29 € a l’òrgan Junta Central fallera per a cobrir les despeses de Fira de Julio 2017.

L’edil popular ha recordat que es va anunciar l’11 de novembre de 2016, que el pressupost era irreal que no contemplava la despesa compromesa l’any anterior, amb una mala previsió i planificació que necessitaria de diverses modificacions de crèdit durant el 2017. Així, va arribar la primera d’una sèrie, el 10 de febrer, a 41 dies del nou pressupost i en l’actualitat la xifra del modificat s’eleva a 351.993,86 €, en tan sols 5 mesos.

La Fira de Julio de l’any passat va tancar amb una despesa superior al milió d’euros, i es va realitzar una modificació pressupostària per a fer front a les despeses de la mateixa per un import de 250.000 €, aprovada el 8 de Julio de 2016, amb la Fira ja començada. “Un exemple molt evident de l’absoluta falta de rigor en la gestió, amb improvisacions i ocurrències que obliguen al tripartit a aprovar-li al regidor **Fuset contínues modificacions de crèdit, per la falta de previsió que s’està duent a terme en l’organització de les diferents activitats i festivitats”, ha afegit Crespo.

Podem comprovar dia a dia com s’encarreguen serveis o subministraments a un enorme volum de proveïdors, particulars i empreses, en molts casos sense contractar i sense tenir pressupostades inicialment les quantitats en les partides corresponents, havent de regularitzar la situació contractual i administrativa mesos després amb l’obligació de portar-ho al reconeixement de l’obligació o al reconeixement extrajudicial, exemple que també s’ha evidenciat en aquest Ple de maig amb les factures de 2015 i 2016.

Crespo ha manifestat que “observant la deriva i la progressió d’enguany 2017, podem avançar que seran quantioses les modificacions de crèdit en nombre i import econòmic, batent nous rècords en la dotació a les partides destinades a la contractació menor i despesa desmesurada en un exemple nefast de gestió i control pressupostari”.

Félix Crespo ha finalitzat destacant que “la mala previsió pressupostària i absoluta falta de planificació de Fuset està provocant que la tònica habitual del dia a dia en aqueixa regidoria siga la d’injectar crèdit amb modificacions pressupostàries i de crèdit constants cada mes en el Ple al no comptar amb cobertura pressupostària suficient per a la celebració dels actes culturals i festius en 2017, com així ho reconeix el propi regidor en les seues mocions i memòria justificativa per a sol·licitar l’augment de crèdit. Segurament el que necessita Fuset és un altre pressupost complet”.