Cs acusa Fuset de recordar-se ara dels agents socials quan els va deixar de costat en 2016

0
606

La regidora Amparo Picó denúncia que el tripartit parla de participació però no la practica

Ciutadans (Cs) ha exigit al tripartit una reunió on estiguen presents els agents socials de la ciutat de València per a analitzar les Falles de 2017 i assentar les bases per a treballar les de 2018, a fi de millorar i evitar situacions com les d’enguany quan els dies grans se celebren en cap de setmana, com succeirà l’any que ve.

La regidora de Cs Amparo Picó ha explicat: “La Interagrupació, les Federacions d’Hostaleria, veïnal i de comerciants són col·lectius a tindre en compte sempre, per a planificar el major esdeveniment cultural i festiu de la ciutat, les falles. La Interagrupació de Falles i la Federació de Veïns es van quedar esperant per a una reunió on s’havien d’analitzar els pros i els contres de les festes falleres. Espere que enguany, el senyor Fuset, sí que tinga temps per a rebre’ls i celebrar la reunió”.

Picó ha considerat “de una gran irresponsabilitat política que Pere Fuset, com a regidor de Cultura Festiva, no haja sabut gestionar, amb la dignitat i rellevància que mereixen les Falles de 2017, reconegudes per primera vegada Patrimoni de la Humanitat. Lamentablement, han sigut unes Falles, una vegada més des que governa el tripartit, basades en la polèmica i crispació social, deixant de costat les persones amb discapacitat, no habilitant-los suficients espais adequats per a disfrutar dels actes fallers amb la dignitat que mereixen. “En Ciutadans apostem per unes falles”, ha afegit.

Quatre són les qüestions que Ciutadans plantejarà en breu: incrementar la partida econòmica dels castells dels focs artificials pel fet que des de fa anys no han tingut increment, la celebració del Congrés Faller, en el pròxim exercici, 2017-2018, facilitar ajudes als casals fallers per a insonoritzar-los a fi de minorar les molèsties als veïns i fer complir l’acord plenari que obliga a facilitar a les persones amb discapacitat espais adequats per a disfrutar de les festes. “Només hem vist una zona en l’ofrena i en les mascletàs i és insuficiente”, ha declarat la regidor de Cs.

D’altra banda, Amparo Picó està d’acord amb el plantejament de reubicar carpes per a minorar molèsties o talls de carrer. “Sempre defendrem solucions per a l’existència de menys talls en els carrers i tindre una ciutat on convisquen de manera òptima veïns i fallers”, ha manifestat l’edil.

Per a concloure, la regidora de Ciutadans ha reconegut “el gran treball de les comissions falleres, els artistes fallers i els pirotècnics, autèntics artífexs de les festa, per engrandir i posar en valor les Falles. Sense el seu esforç i dedicació incondicional no seria possible la celebració de la nostra festa més rellevant i significativa”.