El Cardenal Cañizares demana realitzar col·lectes a l’octubre i novembre per als afectats de la Palma

0
417

L’Arquebisbe de València, cardenal Antonio Cañizares ha dirigit una carta a tota la Diòcesi de València perquè en les parròquies i esglésies obertes al culte es realitzen col·lectes durant els mesos d’octubre i novembre, per als afectats de l’illa de la Palma.

El cardenal Cañizares ha apel·lat al sentiment comú cap als afectats assenyalant que “a tots ens commou el recent esdeveniment de l’erupció del volcà “Cimera Vella” a l’illa de la Palma, que tants danys i destrucció està causant. Les imatges que ens ofereixen els diferents mitjans de comunicació són eloqüents: necessiten del nostre suport per a la reconstrucció de tants espais que han quedat desolats”.

En la carta l’Arquebisbe de València anuncia que “aquesta col·lecta imperada es farà arribar conjuntament, a través de l’administració diocesana, abans de final d’any, a la diòcesi germana de Sant Cristòfor de la Llacuna de Tenerife perquè el pugui aplicar en les necessitats peremptòries“.

El cardenal Antonio Cañizares ha recordat l’ajuda de la diòcesi de València en altres catàstrofes: “la diòcesi de València sempre ha mostrat la seva solidaritat amb les desgràcies d’altres països i regions-recordem recentment les col·lectes realitzades per a Veneçuela, Síria-Alep, Haití o les inundacions al Perú i Colòmbia-; d’alguna forma, sent el deure d’acudir en auxili davant les necessitats dels nostres germans i oferir-los la seva col·laboració”.

Finalment el Cardenal ha anticipat el seu agraïment “per la vostra generositat. La caritat és el fruit de la nostra fe, que vivim a l’Església particular de València i que ens porta a ocupar-nos dels pobres i necessitats, posant els nostres béns en comú. “Estimar com ens ha estimat” és la manifestació adequada de la caritat, que ha de caracteritzar als seus deixebles”.