El concurs de Teatre Faller 2021-2022 alça el teló en la seva jornada més esperada

0
352

El concurs de Teatre Faller 2021-2022 ha alçat el teló este dijous amb la presentació de l’edició d’enguany, la “més esperada”, i amb la qual el món faller podrà gaudir de la “salut envejable” de la cultura i “somniar” amb unes representacions que “sorprendran” en la seua “tornada a la normalitat”.

El concurs, en les seues respectives categories –primera, segona, infantil i juvenil– començarà la pròxima setmana i s’allargarà fins al mes de desembre. Les representacions es celebraran al Teatre Flumen i la programació completa es pot consultar al web de Junta Central Fallera.

Durant la presentació s’han donat a conéixer les dates, categories, falles, jurats i s’ha entregat a les comissions participants el llibre/programa, programes de mà i els cartells anunciadors. L’acte ha comptat amb un “aperitiu teatral” cortesia de la companyia amateur de teatre Pànic Escènic que ha consistit en la peça de microteatre “L’os s’aborreix”, escrita per Salva Ferriol (falla Regne de València-Duc de Calàbria), dirigida per José Enrique Pérez (Giorgeta) i interpretada per Iryna Navarro (Girogeta) i Pedro Rubio (Cervantes).

Durant la seua intervenció, la Fallera Major Infantil de València, Nerea López Maestre, ha subratllat que els beneficis de fer teatre “són infinits” perquè “millora la creativitat, la imaginació, la memòria, la superació, entre moltes altres”, ha donat l’enhorabona a tots els artistes que hi participen en el concurs d’enguany i ha convidat al món a faller a “introduir-se en el món del teatre ja que és una experiència increïble”.

Des de ben xicoteta m’ha fascinat este món, disfressar-me i posar-me en la pell dels diferents personatges i entretindre a familiars i amics en les reunions familiars tant a casa com a les obres teatrals de l’escola o de la falla”, ha reconegut.

La Fallera Major de València, Carmen Martín Carbonell, ha celebrat la tornada del concurs de Teatre Faller, “enguany més esperada”, i ha convidat a les falleres i els fallers a “somniar” amb les representacions. “Esperem poder gaudir de totes les representacions, perquè ens feu falta. Ens fa falta veure-vos a l’escenari i fer-nos riure, plorar i emocionar-nos… Fer que, per uns moments, oblidem tot allò que ens ha passat”, ha desitjat.

“Torna l’espectacle i ho fa, de nou, amb esta presentació del Teatre Faller com a tret d’eixida. Hui, a la fi ha arribat el moment en què totes les nits d’assajos i matins plens de son cobren tot el sentit”, ha expressat, al temps que ha ressaltat “la unió, la il·lusió i el respecte dels grups participants per aquest art i per esta cultura ens enorgulleix i ens fa grans”. “No deixeu mai de fer-ho, respireu junts durant eixe minut màgic darrere del teló i penseu que estem amb vosaltres”, ha demanat.

“UN PRIMER PAS”

Per la seua banda, el president de Junta Central Fallera, Carlos Galiana, ha destacat que el concurs d’enguany suposa “un primer pas per a començar de nou” després del parèntesi de la pandèmia i ha agraït a les comissions que “han continuat apostant pel teatre”.

La vicepresidenta 2ª de Junta Central Fallera, Amparo Sospedra, ha posat en valor que el Teatre Faller i el món de la cultura en general “ha tornat a la normalitat, a poder omplir els teatres”, per la qual cosa ha convidat al món faller a gaudir de les representacions “perquè van a sorprendre”. “Aquest any més que mai representeu les vostres obres, però també vingau a veure als altres grups participants, al vostres companys. Convideu a amics, família, coneguts…. Anem a portar amb orgull el nom del Teatre Faller per tot arreu. Tot el que prova, torna. I no oblidem que el teatre és cultura”, ha pronunciat.

Finalment, el delegat de Cultura, José Enrique Pérez, ha agraït als grups de teatre de les comissions falleres el seu esforç a l’hora de presentar els seus projectes al concurs “tot i la incertesa de no saber si podríem assajar, ajuntar-nos o representar”. “Us estem molt agraïts per haver tingut el valor de compartir el vostre art amb tot el món faller que vulga acostar-se els dies de representació”, ha pronunciat. Especialment, ha mencionat els concursos en les modalitats infantil i juvenil, dels quals ha posat el valor la seua “salut envejable”.

Pérez ha destacat que enguany “podem trobar en el programa obres que es van a representar d’autors de fama mundial com William Shakespeare, Oscar Wilde, Buero Vallejo, autors de la terra com Chema Cardeña, Hernan Mir, Vicent López, Teresa Broseta, a més, d’obres inèdites”. En definitiva, ha afegit, “un concurs ple d’al·licients que per als que ens agrada l’art de Talia seria un crim no vindre a veure el gran treball que la majoria de les falles posaran en escena a estes taules”.