El CTAV presenta l’arquitectura de la mort

0
399
Representación de lo que es la arquitectura funeraria.

El Col·legi Territorial d’Arquitectes de València va aprofundir sobre l’arquitectura funerària en la fira Funermostra des de dimecres passat 20 d’octubre fins al divendres 22 a través de dues activitats patrocinades per interfuneràries com són una exposició i una taula rodona.

Funermostra, que va celebrar enguany la seua 16º edició en Fira València, va introduir ara alguns aspectes de major reflexió i debat entorn de la gestió de la mort i l’esdeveniment del comiat.

En aquest sentit, el CTAV va instal·lar un estand en l’exposició “Arquitectura de la mort“, una mostra que va recollir 60 referents en imatges de diferents tipologies d’arquitectura funerària des de finals del S.XIX fins a l’actualitat. L’exposició va revelar els moments de transició en els quals l’arquitectura funerària comença a atendre’s i afrontar-se com a programa arquitectònic, amb l’objectiu de sensibilitzar sobre la importància de l’habitació, la sala i el paisatge en els moments i contextos en què ens enfrontem a la mort.

A més, el Col·legi va organitzar el dijous 21 d’octubre, la taula rodona “Els espais de la mort, una reflexió post-Covid“. Un espai de reflexió sobre el significat, la importància, l’impacte i la repercussió que ha tingut l’arquitectura al llarg de la història en programes que acullen el cos del difunt. Així mateix, es va posar sobre la taula el debat obert sobre com dissenyarem i relacionar-nos en l’era post-Covid amb els espais de la mort i què hem de millorar i canviar després de l’experiència de la pandèmia mundial.

El col·loqui va estar presentat pel president de Funermostra, José Vicente Aparicio, i moderat pel secretari del CTAV, Pablo Peñín. Va comptar amb la intervenció del doctor en Sociologia per la UCM, Emilio Luque, el doctor arquitecte i professor d’Estètica i Teoria de les Arts en la ETSAB, Pedro Azara, i la doctora arquitecta especialitzada en ciutat, paisatge, sostenibilitat i arquitectura funerària, Inés García Clariana.

La presidenta del CTAV, Marina Sender, va destacar que “amb la participació del Col·legi en aquesta fira busquem sumar a la reflexió sobre la importància dels espais i l’arquitectura en el moment en el qual ens enfrontem a la mort”.

L’estand del Col·legi durant la fira es va trobar en el nivell 2 pavelló 2 de Fira València i es podrà visitar el dimecres i el dijous de 10h a 19h i el divendres de 10h a 15h.