L’Agrupació de Falles del Marítim va rendir Ofrena Floral a la Verge submergida

0
616

Un any més l’Agrupació de Falles del Marítim va rendir Ofrena Floral a la Verge submergida situada en l’espigó de la part exterior del Real Club Nàutic de València.

La figura, esculpida en bronze, en 1977 per Ignacio Cuartero Fernández, va estar més de 30 anys emplaçada sota el mar enfront del far de València, a 14 metres de profunditat. No obstant això, al maig de 2009, a causa de les obres de reforçament del far que es van fer en el Port i després d’haver restaurat la imatge, els membres del Club de Busseig G.I.S.E.D VALÈNCIA, amb la col·laboració del Real Club Nàutic, van col·locar la imatge de la Verge “en un lloc més accessible, enfront de l’espigó situat al costat de les seues instal·lacions, i on està a 10 metres de profunditat” L’Edifici del Rellotge del Port de València va ser el punt de partida de l’acte el diumenge 29 de setembre, en la qual els màxims representants de les 46 Comissions falleres que formen l’Agrupació, no van voler perdre’s aquest acte tan especial. Amb música de tabal i dolçaina es va iniciar la “cercavila” fins als catamarans disposats per a l’ocasió. Ací van estar nostres Falleres Majors de València 2019, Marina Civera Moreno i Sara Larrazábal Bernal, acompanyant als fallers del Marítim en aquest dia tan especial, comptant amb l’assistència a l’acte d’Alfredo Cordón, Comandant Naval de València, Emiliano García, Regidor de Turisme i Internacionalització a l’Ajuntament de València, Guillermo Serrano, President de la Interagrupación de Falles de València i Pepe García Bosch, Assessor del President de Junta Central Fallera, entre altres. Després d’uns minuts de travessia, es va arribar al lloc on anava a realitzar-se l’Ofrena. En les aigües del Real Club Nàutic, on està submergida la imatge de la Mare de Déu, es van detenir els catamarans i al costat d’ells la llanxa dels submarinistes del G.I.S.E.D VALÈNCIA que, després de rebre el ram de flors de les Falleres Majors de València, Marina i Sara, es van submergir per a realitzar l’Ofrena. Al mateix temps, i en senyal d’Ofrena, les Falleres Majors i Infantils de les Falles que formen part de l’Agrupació van llançar una flor a l’aigua, sonant el Himne de la Coronació com a conclusió de l’Ofrena.

Posteriorment es va disposar tot per a tornar al port i finalitzar una gran matinal de devoció. En el camí de tornada Marina i Sara van poder conèixer de prop el funcionament del catamarà convidades pel capità de l’embarcació a la cabina principal. En resum, una jornada distesa en un gran dia d’Ofrena Marinera, agraint la col·laboració i les facilitats prestades pel grup de submarinistes del G.I.S.E.D VALÈNCIA, el Real Club Nàutic de València i Guàrdia Civil.

Fotografies: Noli García.