El PP exigeix que Ribó demane disculpes als fallers

0
654

En el primer any de la Declaració de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO, “és insultant el tracte que està donant Ribó al col·lectiu faller”

“L’alcalde, amb les seues declaracions sobre les Falles, no representa a la ciutat de València per no haver defensat la principal expressió artística i festiva dels valencians”

El regidor del Grup Popular, Alfonso Novo, ha qualificat com “molt desafortunades i impròpies d’algú que ostenta l’honor de ser alcalde de València” les declaracions efectuades per Joan Ribó a Alacant en les quals afirmava que “les Falles copien a les Fogueres, que tenen un estil més artístic que les Falles, que tenen un estil més grotesc”.

Novo ha expressat el màxim respecte i afecte per la festa germana de les Fogueres de la ciutat d’Alacant, però ha assenyalat que “no és necessari que l’alcalde, per a lloar les Fogueres, diga que les Falles les copien i que el seu estil és més grotesc”.

L’edil popular ha lamentat que “el radicalisme de Ribó i el seu menyspreu a les tradicions, cultura i festes dels valencians genere continues polèmiques a les Falles”.

“El vas, com dirien els catalans i Ribó s’ha desbordat,” ha afirmat Novo. “Açò ja no és una simple tempesta en un got d’aigua”, ha prosseguit, “açò és un menyspreu intolerable cap als fallers i cap als artistes fallers i no pot passar ni un minut més sense que l’alcalde demane disculpes per les seues paraules”.

“Ribó ha d’anar a l’Assemblea de presidents de la Junta Central Fallera del pròxim dimarts, de la qual és president nat, per a demanar disculpes urgents als fallers i artistes, no solament per menysvalorar l’estil artístic dels monuments en les seues declaracions, sinó també per la seua obsessió per canviar moltes de les tradicions de la festa fallera, ha declarat.

“Ribó es nega a parlar i a donar la cara amb els fallers a València, però es va a Alacant, on se li calfa la boca, i fa unes declaracions que són un gravíssim atac al treball, sacrifici i esforç dels quasi 100.000 homes i dones que fan possible la Festa” ha conclòs.