El PSPV-PSOE de València promou el debat de les Falles en positiu

0
157

“Aquesta festa solament pot mantenir-se i adaptar-se als nous reptes i hem de fer-ho entre tots i totes, des del consens i el debat en positiu”, ha destacat Gómez.
La secretària general del PSPV-PSOE de la ciutat de València, Sandra Gómez, ha inaugurat avui la primera sessió de les jornades “Els Falles a debat: El teu decideixes” en el Palau de l’Exposició.
En la seua intervenció, Gómez ha destacat que “l’objectiu d’aquestes jornades és fer més gran aquesta festa, patrimoni de la UNESCO” i ha animat a “superar la confrontació i parlar de futur amb tots els implicats per a fer d’aquesta festa una referència mundial”.
Així mateix, Gómez ha començat l’acte recordant a un gran referent socialista en el món de les falles, Enrique Real. “Va ser un gran exemple per a tots els fallers i falleres, que va patir introduint els canvis en el món faller durant la transició”. En aqueix sentit, ha assenyalat que “Real és un model a seguir del com seguim aprenent”.
Pilar Bernabé, secretària de Cultura Festiva dels socialistes de València, ha sigut l’encarregada de presentar a Sandra Gómez i ha volgut agrair-li “la seua gran aposta per millorar aquesta festa i la seua confiança en aquest grup de fallers socialistes”. A més, ha aprofitat per a recordar que “aquestes jornades continuaran al setembre a causa de la gran quantitat de temes que s’han quedat en el tinter”.
Aquestes jornades han començat avui amb una taula de debat on s’ha tractat el model de gestió de les Falles amb Pilar Calabuig com a moderadora i José Luis Vaello, Merche de la Guia, Pepe Pastor, Julio Torras, José Manuel Acosta i José Miguel Calap, com a ponents.
Posteriorment, ha continuat el debat faller amb una taula oberta on s’ha abordat la relació de la nostra festa amb els mitjans de comunicació i les xarxes socials on els ponents han sigut els propis periodistes i assistents a les jornades.
Demà continuaran aquestes jornades de debat tractant altres temes d’interès en el món de les Falles: seguretat i convivència, ambAnaïs Menguzzato com a ponent; l’art en el carrer, la Falla; i la cultura en les Falles.