Els Clavaris de Sant Onofre ideen una Passejà en honor al patró de Quart de Poblet diferent pel coronavirus

0
132

Els Clavaris de Sant Onofre de Quart de Poblet han ideat una sèrie d’actes per a celebrar la tradicional Passejà de San Onofre patró de Quart de Poblet en aquests temps de coronavirus sense posar en perill la salut dels veïns.

A aquest efecte, i perquè les festes de 2020 se celebren de forma no presencial, els clavaris han preparat un dia del patró amb diversos actes que intentaran suplir els actes tradicionals que es gaudeixen cada any.

El primer dels actes serà una visita a Sant Onofre. Per a això, els clavaris han realitzat un vídeo de 360 graus que s’estrenarà el dissabte 5 de setembre en el facebook de la clavària (https://www.facebook.com/clavarissantonofre) perquè tots els veïns de Quart de Poblet puguen visitar al seu patró des del seu mòbil o des del seu ordinador.

La idea, denominada ‘Sant Onofre a les teues mans’, ha sigut idea de la clavaria, del seu president, de la Parròquia Mare Santíssima de la llum i del rector de l’ermita de Sant Onofre, Sergio Villar. La música és obra de Gustavo Ibáñez, Vicente Ferrer i Víctor Pérez. El format ha sigut realitzat i gravat per Quasar Dynamics. El projecte compta amb el suport de Sagarmanta, FOTUR i Turisme Comunitat Valenciana.

Aqueix mateix dia a les 23.30 hores des d’una ubicació alta i visible des de qualsevol finestra, balcó o terrassa de Quart de Poblet per a així no convocar concentracions innecessàries en aquests temps de la COVID-19 es podrà veure i gaudir d’un castell a càrrec de Ricardo Caballer que tornarà a il·luminar el cel de Quart de Poblet per a festejar al seu patró.

A més d’aquests dos actes, els Clavaris de Sant Onofre regalaran prop de 600 imatges de Sant Onofre per a posar pels balcons de Quart de Poblet perquè la imatge del patró estiga present als carrers. Els clavaris repartiran casa per casa els cartells perquè els veïns engalanen els seus balcons i pugen també els seus vídeos i imatges amb l’etiqueta #SantOnofreClavarisQdp.

La intenció, segons ha explicat Víctor Pérez president de la clavaria, “és que malgrat els temps que corren Quart gaudisca de la Passejà. Enguany serà d’una altra forma però hem volgut que almenys hagen actes perquè 2020 no siga recordat per l’any en què no va haver-hi celebracions. No podem posar en risc als nostres veïns amb actes multitudinaris. Però tampoc deixar aquest dia tan important per a Quart sense actes”.