Faura acull el concurs de paelles de la Federació Junta Fallera de Sagunt

0
352
Celebración del concurso de Paellas Falleras en Faura

El municipi de Faura va acollir diumenge passat 14 de novembre el tradicional concurs de paelles organitzat des de la Delegació de Cultura de Federació Junta Fallera de Sagunt.

Després d’un any sense celebrar-lo a causa de la pandèmia, el Parc del Canaló de la localitat es va omplir amb els prop de 900 assistents i les 39 paelles realitzades per 26 comissions del Camp de Morvedre. Com en edicions anteriors, Federació Junta Fallera de Sagunt va tornar a proporcionar cadires i taules als assistents, facilitant així la logística i organització per part de les comissions falleres.

A les 11.30 hores es va obrir l’accés al recinte i després del repartiment dels 3.000 quilos de llenya, es va iniciar l’elaboració de les paelles, que van ser presentades al jurat a partir de les 14.30 hores de la tarda. El jurat va estar format per la Fallera Major de Federació Junta Fallera de Sagunt, Sandra Ordiñaga, el president de Federació, Jaime Gil, i tres membres de diferents comissions de Federació.

Després de provar tots els plats presentats per les falles van decidir atorgar el primer premi a la falla “Plaza Rodrigo“, el segon a “La Marina” i el tercer a la falla “El Mercat”. Un any més es va comptar amb la col·laboració d’Arròs Dacsa, que va aportar l’arròs per a les paelles.

Després de la lectura dels premis i la recollida de les cadires i les taules, va ser el moment de la fi de festa de la mà del duo Elit, que va posar el fermall perfecte a la celebració d’un esdeveniment molt esperat pel món faller del Camp de Morvedre.