La Falla Avinguda Burjassot-Pare Carbonell rep el Picota 2020

0
486

Ximo Puig i Sandra Gómez van lliurar el guardó a la Falla de Benicalap per l’escena Em Lamente Tra tra, de Emc2 Escultura que s’ha alçat amb el premi Sacabutx

La comissió Avinguda Burjassot-Pare Carbonell de la secció 1ªB, del barri de Benicalap, ha sigut la guanyadora del Premi Picota 2019 amb el qual el grup municipal socialista posa en valor la sàtira i la crítica fallera. L’escena Em Lamente Tra tra, de Emc2 Escultura, s’ha alçat amb el guardó d’aquesta XV edició que incorpora, com a novetat, el premi Sacabutx per a l’artista. El Picota tinea una dotació econòmica de 1000 euros i una figura creada pel dibuixant Antonio mentre que el Sacabutx també està premiat amb 1000 euros i una litografia.

La candidata socialista a l’Alcaldia de València, Sandra Gómez, i el president de la Generalitat, Ximo Puig, van ser els encarregats de lliurar anit aquest premi a la falla de Benicalap i tots dos dirigents van posar en valor “el treball que realitzen els fallers i falleres per mantenir una festa única en el món”. “Gràcies al seu esforç les falles són Patrimoni Immaterial de la Humanitat”, va destacar Gómez que va incidir en aquestes festes amb “motor de desenvolupament econòmic i creació artística”.

“Són un exemple del talent dels valencians i valencianes”, va subratllar Sandra Gómez qui aquest matí ha assistit amb la seua falla (Plaza del Rosari-Calabauig, del Marítim) a la recollida de premis i aquesta vesprada participarà en l’Ofrena. Està previst que la seua comissió passe per la Plaça de la Verge a partir de les 21h.

El Picota és un premi que ja s’ha consolidat i que, any rere any, compta amb més comissions falleres que volen formar part d’aquest original concurs. Enguany, a més, s’ha incorporat al jurat format per la exconcejala socialista Pilar Calabuig, el cartellista Martín Forés, el catedràtic de dibuix de la Universitat Politècnica Rafael Raga i el documentalista Ferran García, el faller i bon coneixedor de la crítica fallera José Gisbert