Paco Albert guanya el Premi Joia 2019 del Gremi Artesà de Sastres i Modistes de la Comunitat Valenciana

0
617

Amb el propòsit de donar major rellevància si cap al treball dels grans professionals de la indumentària valenciana que pertanyen a la institució, el Gremi Artesà de Sastres i Modistes dóna a conèixer el seu Premi Joia 2019. D’aquesta manera, no solament es distingeix als professionals per la seua reputació, sinó que s’aconsegueix que la tradició, la qualitat i l’exclusivitat de l’ofici artesanal perduren en el temps.
Conforme han acordat el Mestre Major i la Junta de Govern del Gremi, el guardonat en aquesta sisena edició siga Paco Albert qui amb 38 anys de trajectòria ininterrompuda s’ha convertit en un dels noms de referència d’indumentària regional a València. Especialista en el tall, teixit i confecció tant per a dona com home, la qualitat dels seus productes és àmpliament reconeguda des del seu espai de Russafa ‘La botiga de Paco Albert‘, on també es fan treballs de costura artesana i indumentària per a les diverses festes de la Comunitat Valenciana.
A més, tant els membres de la Junta de Govern com el Mestre Major del Gremi han concedit els seus Esments d’Honor. Una d’elles és per a Sedica, l’empresa fundada en 1986 amb la segona generació al comandament on es produeixen i comercialitzen els seus teixits per a indumentària regional.
El segon esment d’honor serà per a Magatzems Espanya, l’emblemàtic establiment de València amb més de 75 anys d’antiguitat.
L’acte de lliurament del Premi Joia tindrà lloc divendres que ve 18 d’octubre a les 21 en el Restaurant La Ferradura.
El Gremi promou d’aquesta manera la formació, la divulgació i l’associacionisme dels professionals tèxtils en la nostra terra. Igual que fa l’Agulla Brillant amb la costura espanyola, el Premi Joia té com a màxim fi que la tradició i l’excel·lència que caracteritza la nostra costura perduren en el temps. Es tracta, sens dubte, d’un dels majors tributs que se li pot rendir a les expertes agulles valencianes.