La Falla de la Plaça de Torrent presenta uns projectes fallers amb ànima per a celebrar el seu 75 Aniversari

0
574

La Falla de la Plaça de Torrent ha desvelat els seus dos projectes per a 2017 amb els que competirà en Secció Especial, per primera vegada en els seus dos monuments. En un acte celebrat este dissabte en què van participar més de 200 persones.

En la presentació van participar les associacions Fundació Mira’m, Associació Autisme Dárata d’Almeria, Associació Valenciana de Pares de Persones amb Autisme APNAV, alumnes i professors de l’Aula CyL del CEIP Federico Maicas, l’Associació Projecte Autisme ASPAU, a més de la ONG Música per a l’Autisme que va amenitzar l’acte. Totes elles, van presentar la seua labor amb persones amb espectre autista i van agrair la iniciativa social de la Falla de la Plaça.

El moment més emotiu va ser la participació dels alumnes de l’Aula CyL del CEIP Federico Maicas que van dedicar unes paraules a tots els assistents i van arrancar els aplaudiments de tots els fallers. Tots ells van ser anomenats Fallers d’Honor i se’ls va entregar el diploma que així ho acredita.

El projecte “Solidariza’TEA” de la Falla de la Plaça per a 2017 vol donar visibilitat i derrocar tots els falsos mites que emboliquen a l’autisme, per a això la comissió junt amb les associacions col·laboradores ha preparat una sèrie d’actes i iniciatives al llarg de l’exercici faller. Actes que culminaran amb la plantà del monument infantil, que amb el lema “Meu Univers” fa referència a una cançó dedicada per un xiquet al seu germà amb autisme.

L’artista faller, Raúl Martínez va explicar que “enguany la Falla de la Plaça presenta uns projectes fallers amb ànima”.

Per a poder col·laborar amb este projecte social, la comissió ha creat unes xapes commemoratives del projecte TEA que poden ser adquirides a 1EUR en el casal So’Pep.

“Torrentins” pel 75 Aniversari

El monument gran com va afirmar la presentadora d’este projecte, l’arqueòloga Lorda Roca “es una falla d’autor”. Nascuda de la col·laboració de l’artista i dissenyador torrentino Eugenio Simó i creada per l’artista faller, Raúl Martínez, serà “un homenatge a la ciutat de Torrent” com va afirmar ell mateix.

Amb “Torrentins”, la Falla de la Plaça culminarà els actes previstos per a la celebració del 75 Aniversari de la comissió, fundada en 1942 i el 50 Aniversari de la refundació en 1968, després de la tombà i una dècada sense falles en Torrent.

L’artista Raúl Martínez va assenyalar que “Torrentins” serà un monument amb molta crítica local, molt innovador i en el que “los torrentinos vos veureu molt reflejados”. El monument que farà història serà un homenatge a Torrent, ja que la Falla de la Plaça complix 75 anys però les falles de Torrent van començar fa més de 100 anys i la primera va ser plantada en la demarcació de La Plaça, en l’antic carrer Cambrils, hui Mare de Déu de l’Oliverar.

L’acte va estar conduït per la Vicepresidenta de Cultura, Lorena Andreu i va comptar amb la col·laboració de Mª Carmen Mora i Celia Fabiá, integrants del projecte Solidariza’TEA.

Van presidir les Falleres Majors de la comissió, Mª José Mora Roig i Carolina Benavent Mora. Així com els presidents José María Andreu Simó i Josep Blanquer Company. Ells van ser els encarregats de desvelar els esbossos d’ambdós monuments.

A l’acte també va assistir la Fallera Major Infantil de Torrent, Paula Giménez; l’alcalde de Torrent, Jesús Ros; la portaveu del PP, Amparo Folgado i el regidor popular, Boro Císcar; el regidor socialista Paco Carbonell i la regidora de Compromís, Carmen Silla.

Per a concloure l’acte, es va celebrar un Quint i Tapa elaborat per un grup de fallers de la comissió.