La falla Luis Lamarca-Velázquez guanyadora del repte “La Reciclà” Falles 2018

0
316

Ecovidrio premia a Luis Lamarca/Velázquez amb una paella per a 500 persones a la comissió durant la nit de Sant Joan, així com un minicontenedor commemoratiu de ‘La Reciclà’

Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre encarregada de gestionar el reciclatge de tots els residus d’envasos de vidre a Espanya, premia a la comissió fallera Luis **Lamarca/Velázquez per reciclar 640 kg durant la setmana de Falles.

Ecovidrio ha fet lliurament del diploma de reconeixement en un acte que ha comptat amb Roberto Fuentes, gerent de zona de Ecovidrio, Joan Piquer, Director General de Canvi Climàtic i Qualitat Mediombiental de la Generalitat Valenciana, i Pere Fuset, Regidor de Cultura Festiva de València. A més, l’entitat premia a la falla amb una paella per a 500 persones durant la nit de Sant Joan. A més, Ecovidrio ha distingit a la falla amb un minicontenedor tematizado per a reciclar tots els envasos de vidre.

‘La Reciclà’ és la campanya de mobilització que va aconseguir la participació de més de 300 comissions falleres durant les Falles 2018. La col·laboració de la Generalitat Valenciana, els ajuntaments de València, Burjassot i Mislata i la Junta Central Fallera ha sigut indispensable per a l’èxit de la iniciativa.
cal recordar que ‘La Reciclà’ té com a objectiu sensibilitzar i mobilitzar a professionals hosteleros, col·lectiu faller i ciutadans en general per a reciclar envasos de vidre i contribuir a unes Falles més sostenibles i respectuoses amb el medi ambient.

20 añazos reciclant envasos de vidre
Després de l’aprovació de la Llei d’Envasos i Residus d’Envasos en 1997 i l’arrencada de les operacions en 1998, Ecovidrio es va convertir en l’entitat gestora d’un model de reciclat que garanteix un servei públic, universal i complet. El reciclatge d’envasos de vidre és un element fonamental per a contribuir al desenvolupament sostenible d’acord als principis d’economia circular.
Durant les últimes dues dècades la taxa de reciclat d’envasos de vidre ha experimentat un creixement exponencial passant del 31,3% l’any 2000 al 73% en 2017, taxa benvolguda per Ecovidrio segons el mètode de càlcul actual.
La labor de Ecovidrio destaca per garantir el reciclat d’alta qualitat a través del contenidor, potenciar les infraestructures de contenerización i recollida, invertir en plans i recursos destinats a incrementar el reciclatge d’envasos de vidre en l’hostaleria, mobilitzar als ciutadans a través de campanyes de sensibilització i promoure la prevenció i el ecodiseño dels envasos.
Ecovidrio és l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclat de residus d’envasos de vidre a Espanya. 8.000 companyies envasadoras fan possible, amb la seua aportació a través del punt verd, el sistema de reciclat.