La Falla Plaça Doctor Collado entrega els Premis Llotja-Salvador Debón

0
370

L’acte comptarà amb l’assistència de la Fallera Major de València, Raquel Alario, i el president de Junta Central Fallera, Pere Fuset.

Divendres que ve 21 d’octubre a les 19:30 hores, tindrà lloc en l’Espai Cultural d’El Corte Inglés de Colom, la XIII edició d’entrega dels Premis Llotja i Salvador Debón que organitza la Falla Plaça del Doctor Collado.

Com tots sabem els Premis Llotja tenen per objectiu el reconeixement d’aquelles persones o entitats que s’han significat per tindre rellevància en l’àmbit professional, social o cultural de la nostra ciutat.

Per la seua banda el premi Salvador Debón pretén premiar l’artista revelació de l’any i homenatjar a la figura de l’artista faller més rellevant que ha tingut la nostra comissió.

L’entrega dels premis estarà presidida per Raquel Alario, Fallera major de València 2016, i pel president de Junta Central Fallera, Pere Fuset. Per part de la comissió presidiran l’acte el president, Tono Fagoaga, i la Fallera Major Infantil, Nuria Esteve Castro.

Després de reunir-se el jurat compost pel president de la falla, el vicepresident de Relacions Públiques i destacades personalitats de la festa (periodistes, artistes fallers, entre altres) i després de realitzar les deliberacions corresponent, han decidit atorgar els guardons següents:

PREMI SALVADOR DEBÓN: Carlos Carsí, per la seua trajectòria ascendent, ja que ha aconseguit guanyar en el seu debut en la màxima categoria amb Cuba-Literato Azorín, quelcom que molt pocs artistes han aconseguit al llarg de la història.

PREMI LLOTJA EXTRAORDINARI: Acnur, en reconeixement a l’encomiable labor que realitza amb els refugiats, especialment en el conflicte de Síria.

PREMI ESPECIAL LLOTJA: Doctora Ana Lluch, recent medalla del Consell Valencià de Cultura, per la seua labor d’investigació reconeguda a nivell internacional en el camp d’oncologia.

PREMI LLOTJA DE SOLIDARITAT: Falla Mont de Pietat de Xirivella per la seua campanya solidària de ‘moños rosas’ a favor de l’associació Flocs Solidaris, entitat que es dedica a fer peluques oncològiques.

PREMI LLOTJA DE COMUNICACIÓ: El Turista Faller pel seu 75 aniversari i per la gran labor de difusió que realitza de la festa.

PREMI LLOTJA FALLES: A totes aquelles comissions que han aconseguit alguna vegada en la seua història algun premi en la Secció Especial, amb motiu del 75 aniversari de la categoria. Així, les premiades són les següents: Falla Plaça del Pilar, Falla Convent Jerusalem – Matemàtic Marzal, Falla Mercat Central, Falla Plaça Na Jordana, Falla Plaça Doctor Collado, Falla Monestir de Poblet – Aparicio Almiñana, Falla Plaça de La Mercé, Falla Plaça Lope de Vega, Falla Sueca – Literat Azorín, Falla Antic Regne – Duc de Calàbria, Falla Antic Regne – Mestro Serrano, Falla Bailen – Xàtiva, Falla Visitación – Orihuela, Falla Cuba – Literat Azorín.