La Fundació Turisme València acorda la creació d’un Comitè de Promoció de les Falles

0
177

La Fundació Turisme València, a proposta de la Confederació Empresarial Valenciana (CEV) i el col·lectiu faller, ha acordat la creació d’un Comitè de Promoció de les Falles. El Comitè estarà integrat per representants de la CEV, La Fundació Turisme València, l’Agència Valenciana de Turisme i el col·lectiu faller, que treballaran en la promoció de les Falles, després de ser declarades recentment com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

El Comitè de Promoció serà l’encarregat de dissenyar i coordinar les diferents accions de promoció de les Falles, que hauran d’anar dirigides a destacar els elements diferencials d’aquestes festes pel que fa a la resta de festes nacionals. Entre els objectius està atraure un turisme de qualitat basat en l’element cultural com a reclam, així com desestacionalitzar i dispersar l’oferta en la ciutat de València.

Una de les primeres accions acordades pel Comitè de Promoció serà la celebració d’una fira professional que abaste tots els subsectors vinculats a la celebració de les Falles: pirotècnia, indumentària, artistes fallers, material, maquinària i equips per a la construcció i instal·lació del monument faller, plantes i flors, etc. Se celebrarà al maig, en Fira València, i tindrà projecció nacional i internacional.

La creació d’aquest Comitè va ser acordada després de la reunió mantinguda entre representants de la CEV i el col·lectiu faller, amb la primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament de València, Sandra Gómez, el director de la Fundació Turisme València, Antonio Bernabé i representants de la Junta Central Fallera i l’Agència Valenciana de Turisme. Per part de la CEV van participar en la reunió, Inmaculada García, directora gerent de la CEV i Manuel Espinar i Teresa Altarejos, membres de la Comissió de Turisme de la CEV.

Francisco Romero, president de la Federació Falles 1A; Jesús Hernández, president de Interagrupació Fallera i Rafael Ferraro, president de la Federació Falles Especial, van anar els representants de les festes falleres.