La imatge pelegrina de la Verge conclou el seu recorregut després de visitar més d’un centenar de localitats

0
98

La imatge pelegrina de la Verge dels Desemparats conclou avui, divendres, el seu recorregut per la diòcesi de València després d’haver visitat més d’un centenar de localitats de nord a sud i d’est a oest a bord del seu “Maremóvil” que ha realitzat en deu dies prop de 2.800 quilòmetres.

Així, des que es va iniciar aquesta iniciativa el dilluns 17 de maig, i que ha desenvolupat de dilluns a divendres durant aquestes dues setmanes, la imatge Pelegrina s’ha acostat a hospitals, residències de persones majors, centres de salut, centres de dia, nombroses parròquies i col·legis, travessant carrerons estrets, passejos marítims i places, rebent l’afecte de milers de devots que li han aplaudit i llançat vítores al seu pas.

En aquests deu dies, la imatge de la Mare de Déu s’ha acostat fins als extrems del territori que comprèn la diòcesi, des del Racó d’Ademús i Utiel fins a la costa d’algunes localitats alacantines pertanyents a la diòcesi valentina, entre elles Xàbia, Benissa, La Vall de Laguar o Dénia. Igualment, el trajecte ha inclòs algunes poblacions que han rebut per primera vegada la visita de la Verge, com Alcoi.

Aquest matí, el “Maremóvil” ha estat a Cullera, Albalat de la Ribera, Algemesí, Alginet i Alcásser i aquesta vesprada finalitzarà el seu itinerari que ha discorregut en aquest temps sense parades i sense conèixer prèviament la ruta com a mesura preventiva davant la pandèmia.

De la visita d’avui destaca la panoràmica de la Verge pelegrina al costat del Santuari de la Verge del Castell de Cullera a la part alta de la muntanya així com el seu pas per la Basílica de Sant Jaume Apóstol d’Algemesí les festes del qual en honor a la Verge de la Salut són Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

Així mateix, a Algemesí, la Patrona ha visitat la residència de majors Sant Vicent Ferrer que han aplaudit a la Verge i la residència de persones amb diversitat funcional “Solidaritat”. A més, ha passat pel Museu de la Festa de la Verge de la Salut.

Ahir a la vesprada, va estar a Xeresa, Xeraco, Tavernes de la Valldigna i Favara. La iniciativa va sorgir després del “bon acolliment” del pas del “Maremóvil” la setmana del 3 al 7 de maig per localitats de l’àrea metropolitana de València, i el passat 9 de maig, per carrers de València capital, en el dia de la festa de la Verge.