La Lira Saguntina estrena els pasdobles dedicats a les Falleres Majors 2019 i a Federació Junta Fallera de Sagunt

0
236

Un any més La Banda Simfònica de la Lira Saguntina va ser l’encarregada d’estrenar els pasdobles dedicats a les Falleres Majors de Sagunt, Paula Marrón Pérez i Inés Miret Herrero. L’Auditori Joaquín Rodrigo de Sagunt va ser l’escenari on diumenge passat, 17 de febrer, es va realitzar el concert de presentació dels pasdobles amb els noms de les Falleres Majors, creats pels compositors Francisco Manuel Castillo Gutiérrez i Javier Tapias Jiménez, encarregats per l’Ajuntament de Sagunt. Així mateix, també es va estrenar el pasdoble Federació Junta Fallera de Sagunt, dedicat a l’entitat festiva saguntina i l’autor de la qual és Rafael Domenech Pérez.
Les màximes representants de la festa josefina van estar acompanyades en aquest esdeveniment pel president de l’entitat festiva, Rafael Burgos, i el vicepresident de Cultura, Ricardo Antonino. A més, les Falleres Majors van rebre sengles quadres amb els concordes d’aquests pasdobles de mans de l’alcalde de Sagunt, Francesc Fernández, qui va acudir al costat de la regidora de Festes i Cultura Popular, Asun Moll i altres regidors de la corporació.
El públic va poder gaudir del concert, dirigit pel Rafael Doménech, on es van interpretar onze peces, entre les quals a més de l’estrena dels pasdobles dedicats a les actuals Falleres Majors i a la Federació Junta Fallera de Sagunt, els de les seues antecessores, Mar Gimeno i Andrea Escribá, compostos per Juan Gonzalo Gómez Deval.
Durant aquest concert, organitzat per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Sagunt i per la Federació Junta Fallera de Sagunt a més, es van poder escoltar altres temes com Cançons de Mare, de Rafael Talents Pelló; El Faller, de José Serrano; València, de José Padilla, l’Himne a Sagunt, amb lletra de José Zahonero i música de Bernabé Sanchis, i l’Himne Regional Valencià, amb lletra de Maximiliano Thous i música de José Serrano amb el qual es va posar punt final a la vetlada.