La tradicional Batalla de Flores tanca la Gran Fira de Julio de València

0
146

Un any més el passeig de l’Albereda es va convertir en una catifa de flors per a acomiadar la Gran Fira de Julio de València. Prop de dos milions de clavellones es van llançar entre el públic i els participants.

La tradicional Batalla de Flors es va iniciar amb 4.000 assistents, a destecar un any més la participació del món de les Falles al gruix dels seus participants a l’interior del “rode”. I entre elles, aproximadament la meitat ho componen les preseleccionades a fallera major de València, les falleres vigents i les del passat any. Les dues primeres es distingeixen de les altres per ser les que van vestides de valencianes i les de l’exercici anterior sí que ho fan disfressades. En qualsevol dels casos, la litúrgia s’ha consolidat amb el pas dels anys i es materialitza en una demostració del pas del temps, que també ha tingut lloc en aquesta ocasió. D’una banda, les falleres majors i corts d’honor de 2017. Raquel Alario, Clara Parell i els seus 24 falleres estan finalitzant el cicle “post”. De fet, est és el seu últim acte dins d’un programa municipal. Remataran com a col·lectiu en la festa de Moros i Cristians del 9 d’octubre.

D’altra banda, les vigents, Rocío Gil, Daniela Gómez i les seues corts d’honor, que s’encaminen a l’aturada d’estiu (encara els queden les festes del Palmar) per a afrontar la recta final del regnat. Però de moment segueixen sent les vigents i les úniques amb “comandament en plaça” en aquest moment.

I d’altra banda, les 146 aspirants a succeir-les, que es porten a la motxilla de records aquest acte, com el dia anterior van tenir el de la “punxà”.