L’Agrupació de falles del Marítim es prepara per a l’Homenatge a la Senyera

0
342

L’Agrupació de Falles del Marítim realitzarà el diumenge, 27 d’octubre, el tradicional Homenatge a la nostra Senyera, on les falles agrupades rendeixen honors i homenatge “a la Real Senyera de tots els valencians”, comptant en aquesta edició amb la participació de la Real Senyera Valenciana de la Vila Real de Caudete, escortada per la Comparsa de Guerrers que la custòdia des de temps immemorial. Caudete, avui dia situada a Castella-la Manxa, té un gloriós passat valencià fins al s. XVIII.
El símbol més característic que relaciona les festes de Caudete amb València i el seu Regne és la Real Senyera Valenciana de Caudete. La participació de la Real Senyera de Caudete en la Processó Cívica i la seua presència en l’Acte d’Homenatge en les Drassanes accentua el caràcter integrador i senyal inequívoc de valencianía de la Real Senyera, germanant dues festes i dues ciutats amb molta tradició i història en comú.
Enguany, RAFAEL SOLAZ ALBERT, investigador, bibliòfil i documentalista. President de la Societat Bibliogràfica Valenciana Jerònima Gal·lès i Senador del Museu de la Impremta. Autor del projecte i direcció del “Museu del Silenci”, visites pel Cementeri General de València. Membre de l’Associació d’Estudis Fallers “ADEF”, col·laborador en exposicions i mostres centrades en l’àmbit faller, serà l’encarregat de realitzar la glossa de l’acte.
Com en els últims anys, els cavalls de gala de la Policia Local obriran la Processó Cívica que a les 11.30 h començarà en el Mercat del Cabanyal i que recorrerà els carrers Mediterrani, Reina, Dr. J.J. Dómine, i José Aguirre, fins a arribar a la plaça Juan Antonio Benlliure (Reals Drassanes), on es desenvoluparà l’Acte. Els estendards de les Comissions i els màxims representants de les Falles de l’Agrupació obriran camí a la Senyera, portada pels Delegats de Sector pertanyents a aquesta Agrupació.
Les Falleres Majors de València 2020, Consuelo Llobell i Carla García, així com les diferents autoritats presents i màxims representants de les principals entitats del Marítim, acompanyaran a les Falleres Majors i Presidents/as de les 46 Falles de l’Agrupació que com cada any, gaudiran d’un agradable matí pels carrers del nostre Marítim.
Ja en les Drassanes, les encarregades d’hissar la bandera seran les Falleres Majors de València 2020, Consuelo i Carla. Serà el primer acte on en el Marítim podrem gaudir de la presència de l’acabades de nomenar Falleres Majors de València, així com de les Corts d’Honor i, entre elles, les senyoretes Deborah Pascual Alegre i Marta Tejedo Belenguer, components de la Cort d’Honor de la Fallera Major de València 2020, així com les xiquetes Amelia Ricart Esteban i Cristina Patricia Marcos de la Rosa, components de la Cort d’Honor de la Fallera Major Infantil de València 2020 i falleres totes elles de la nostra Agrupació.