L’Ajuntament de València destinarà 180.000€ al Gremi Artesà de Sastres i Mestres Modistes a canvi d’una desfilada

0
620

L’Ajuntament premia a les empreses agremiadas pero es deixa arrere més de la meitat de les empreses de la ciutat vinculades amb el sector de la indumentaria i s’estalvia així les ajudes directes que en el seu moment es comprometio.

La Junta de Govern ha aprovat, a proposta de les regidories de Cultura Festiva i de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics, un conveni amb el Gremi Artesà de Sastres i Mestres Modistes per valor de 180.000 euros i un altre amb l’Associació Nacional de Floristes per 100.000 euros més. El regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, i la regidora de Desenvolupament Econòmic, Pilar Bernabé, afirmen que “els convenis aniran destinats a pal·liar la situació econòmica dels oficis relacionats amb el món de les falles”.

El govern municipal ha aprovat la celebració d’una sèrie d’actes per commemorar el quart aniversari de la declaració de les falles com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per part de la UNESCO. Entre els actes hi ha prevista una desfilada i l’ornamentació floral de diversos espais de la ciutat. Estos actes es celebraran mitjançant dos convenis amb el Gremi Artesà de Sastres i Mestres Modistes i amb l’Associació Nacional de Floristes.

Galiana i Bernabé han afirmat que “les circumstàncies econòmiques han abocat els sectors que envolten les falles a una greu crisi que podria posar en perill la supervivència de la pròpia festa” i, per això, “els convenis aniran destinats a pal·liar la situació dels oficis relacionats amb el món de les falles”. El conveni amb el Gremi Artesà de Sastres i Mestres Modistes té un valor de 180.000 euros mentre que el de l’Associació Nacional de Floristes abasta 100.000 euros.

El Gremi Artesà de Sastres i Modistes és una de les entitats de moda més antigues d’Espanya que, en paraules dels regidors Galiana i Bernabé, “conjuga a la perfecció tradició i modernitat”.

Mentres que Galiana i Bernabe fan públic el seu conveni de col·laboració amb aquestes dues entitats, ASCIVA que té una àmplia representació d’empreses valencianes de la ciutat vincules al sector, lamenta que el consistori no haja comptat amb les seues empreses per a cap mena d’ajuda ni col·laboració.

Els orfebres per la seua part continuen pensant que les ajudes directes tal com s’havien compromès el mes de juliol passat hi haguera seguisc millor ja que l’import era major.

Per la seua banda, l’Associació Nacional de Floristes es dedica a la formació i l’intercanvi cultural en l’art floral, un sector al que “des de l’Ajuntament també volem donar el nostre suport, a causa de la greu crisi que pateix pels efectes de la pandèmia”.