L’Ajuntament de València limita les activitats que es realitzaran en “ Una Festa Per A Tots”

0
215

Com cada any després de la volta de l’estiu s’espera amb ganes la recta final cara la festa fallera. Enguany es realitzaran amb major il·lusió si cap després de la cancel·lació de les passades festes Josefinas. Per això, moltes comissions s’afanyen a realitzar algun tipus d’activitat sota responsabilitat social, i amb la incertesa que passarà el mes vinent de març. Però, unes possibles falles sense cap mena d’activitat i desfilades deixaria els censos en escac i en alguns casos fora de joc per a poder sobreviure.

L’activitat fallera va començar el passat cap de setmana concloent amb el passat exercici 2020. Així doncs, com ja saben, es van lliurar els premis pendents encara del passat mes de març en un acte íntim i limitat pel nombre de participants. Mentre que en la jornada del diumenge l’activitat esportiva va donar el “va de bo” per a les falles 2021. Amb això, queda en evidència que això no era una continuïtat del passat exercici faller com en un primer moment se’ns va voler fer veure, sinó que és moment d’intentar començar un cicle nou, i prova d’això és el calendari previst que ens espera en els pròxims dies.

De fet les màximes representants esperen impacients el pròxim dia 26 de setembre perquè li imposen de nou les bandes que els acredite com a components de les Corts d’Honor i Falleres Majors de València. Aquest acte es realitza en la mateixa casa consistorial sota l’atenta mirada d’escassos espectadors, perquè el lloc triat és el saló de Cristall, l’aforament del qual és molt reduït. De fet, els propis familiars de les protagonistes de la jornada no tindran accés a aquest acte insistu i només podran observar aquest moment històric a través de la pantalla. Així mateix, en l’hemicicle estaran presents: el president, el president nat de la Junta central fallera, les seues vicespresientes i algun membre més com pot ser algun representant dels partits que conformen l’ajuntament. Però, “La Imposició de Bandes” es podrà seguir en directe a través de 7 Televalencia.

No obstant això, aqueix mateix cap de setmana també serà molt esperat per als amants de les falles. Ni més ni menys que per l’arribada d’una nova edició de “Una Festa Per A Tots”. Aquest esdeveniment organitzat per la Federació de Falles de Secció Especial es realitzarà en un nou marc incomparable al costat del mar mediterrani. Un acte que donada les circumstàncies serà afectat. En primer lloc, els projectes -que és el que major expectació il·lusió generaven- seran els mateixos que es van presentar el passat exercici, i en algun dels casos fins i tot van ser plantats i cremats.

En segon lloc, aquest esdeveniment comportava al seu torn una sèrie d’activitats soci culturals paral·leles, que enguany no es podran desenvolupar com en un primer moment estaven previstes per la federació. En aquest cas, l’Ajuntament ha decidit reduir el nombre d’actes previstos.

D’altra banda, aquest esdeveniment tindrà l’absència de les famoses maquetes -que era l’origen d’aquest-. En els últims anys s’ha anat perdent la tradició per part d’algunes comissions i artistes fallers, que amb això economitzaven despeses i, al seu torn, els sèrbia per a guardar-se algunes cartes per al mes de març. Una estratègia vista amb bons ulls, ja que cada any se sumaven més comissions. Per això, en aquesta ocasió no es comptarà amb cap d’elles. Com a conseqüència les comissions han acordat que aportaran un ninot de la seua falla a aquesta exposició. En definitiva, l’eliminació de maquetes podria arribar per a quedar-se en les futures edicions, i que el Covid les fera passar a la història de la festa.

Però, sens dubte unes altres de les absències importants d’aquesta “Festa Per A Tots” seria per primera vegada la no participació de totes les comissions integrants de la Federació. Segons fonts no oficials pròximes a aquest mitjà, ens reconeixen que, a més, de les traves imposades per l’Ajuntament, almenys, una de les nou comissions ha causat baixa per al·legar que està immers en una altra activitat interna.

Com és habitual durant aquest esdeveniment, la FFE plantarà un monument. No obstant això, l’Ajuntament ha prohibit la Cremà d’aquesta “falla”, que es troba a meitat fer.

Per això, “Una Festa Per A Tots” torna i pretén ser un exemple perquè totes les comissions falleres de tota la Comunitat Valenciana s’animen a realitzar actes respectant sempre les mesures de seguretat anti-Covid.