Les Falleres Majors de València trien Vives i Mari per a inauguració de l’Exposició del Ninot

0
496

El primer acte de gran repercussió mediàtica al que acudeixen les Falleres Majors de València després de les seues solemnes Exaltacions, és la inauguració de l’Exposició del Ninot. Un acte privat on només poden assistir convidats i premsa. Les Falleres Majors de València i les seues respectives Corts van donar obertura aquesta nit a una xicoteta mostra del que trobarem en les Falles.

Marina Civera i Sara Larrazábal, juntament amb el regidor de Cultura i Festes, President de la Junta Cental Fallera, Pere Fuset, i l’alcalde Joan Ribó, han inaugurat fa poc l’Exposició del Ninot en el Museu de les Ciències Principe Felipe.

En aquesta ocasió Marina va estrenar el seu tercer vaig portar oficial, una seda amb dibuix “Marineta” color Pruna. Es tracta d’una reproducció exacta d’un Espolin antic de l’arxiu històric de la nostra signatura, treballada amb 16 colors de trama. En aquesta creació s’ha substituït el metall per seda en color or.

Sara portava posat un Estret de Seda de 54 cm de nom “Bayarri” en color Verd Primavera. És una rèplica d’una mostra de Espolin del nostre Arxiu històric que té la característica de poder portar dos metalls.

Les senyoretes de la Cort d’Honor de Marina portaven posat els seus segons vestits oficials, amb dibuix “Rumball” treballat amb 12 colors de trama. En aquest model característic de principis del segle XVIII, s’intercalen els motius florals amb el seu fons llistat.