Les Falleres Majors de València i les seues Corts d’Honor van donar suport al Cottolengo del Pare Alegre

0
227

Les Falleres Majors de València i les seues Corts d’Honor van donar suport a esta cita tan especial

Amb motiu de la festivitat de la Verge dels Desemparats, la comissió fallera Pare Alegre- Enrique Navarro va celebrar un any més la seua tradicional Ofrena de Flors i Fruits en el Cottolengo del Pare Alegre. Una cita molt especial en la que els fallers es bolquen amb les Germanes Serves de Jesús, congregació al càrrec del centre, i sobretot amb les dones discapacitades que allí atenen.

En esta trobada tan especial van participar un any més les Falleres Majors de València i les seues Corts d’Honor, donant suport així a esta causa tan important. “Per a nosaltres és molt important comptar amb el suport de les màximes representants de les Falles. Des que ens acompanyen l’acte ha guanyat rellevància i la seua presència el fa encara més especial”, assenyala la Fallera Major de la comissió, Paula Martínez.

La comissió, que comparteix nom amb el Cottolengo, està al capdavant d’esta trobada des de l’any 1982. Es tracta d’una jornada molt especial per a tot el barri, ja que en ella també participen totes les falles del sector i de l’agrupació. A més també se sumen diferents comissions de fora de la ciutat de València com Torís, Alboraia i Aldaia, entre altres.

Encara que l’acte oficial de l’Ofrena va tindre lloc a la vesprada, els membres de la Falla Pare Alegre-Enrique Navarro van passar, com és habitual en este jornada, tot el dia amb les germanes i les internes. “Per a les religioses és un dia molt especial perquè veuen com les dones a les que cuiden disfruten moltíssim amb tot el que tenim preparat per a elles”, comenta Martínez.

Tal com expliquen des de la comissió, les activitats comencen al matí. A primera hora es fa “la despertà” i es desperta a les xiques amb música i balls. A més, abans de l’hora del menjar té lloc “el Matinal”, on presenten actuacions musicals i de ball com la tuna i sevillanes.

“Elles s’ho passen genial ballant amb les persones de la falla i els voluntaris, que estan durant tot el dia acompanyant-les. Després la falla fa paelles que s’ofereixen a les malaltes i germanes per a menjar”, comenta la Fallera Major de la comissió.

En este dia tan complet tampoc va faltar la tradicional Dansà del grup de ball de la Falla Pare Alegre- Enrique Navarro, que va oferir al jardí del Cottolengo una mostra dels balls típics valencians.

A la vesprada, a les 18:00h, va tindre lloc l’Ofrena de Flors i Fruits on cada comissió, any rere any, aporta voluntàriament aliments no peribles així com productes d’higiene que són molt necessaris per al dia a dia en el Cottolengo.

“Representar a la meua Falla en un acte amb tanta història i que organitzem sempre amb tant afecte és increïble per a mi. A més, es tracta d’una jornada en la qual participe des de ben xicoteta, ballant i fins i tot fent de presentadora”, conclou la Fallera Major de la comissió, Paula Martínez.

En el següent enllaç podeu conéixer el dia a dia del Cottolengo del Padre Alegre.