Les Falleres Majors de València i les sues Corts, als peus de la Geperudeta

0
259

Les 26 representants de les Falles 2019 van assistir al tradicional acte amb la Patrona

El mes de maig omple l’agenda de les nostres Falleres Majors d’actes en honor a la Verge dels Desemparats. En esta ocasió, les Falleres Majors de València i les seues Corts d’Honor van assistir, el dijous 9 de maig, al tradicional besamans a la nostra patrona.

A més de les comissiones que ja han tingut l’oportunitat d’estar un temps als peus de la Geperudeta, i de totes les que passaran al mes de juny, la imatge de la Verge dels Desemparats situada en l’Església de l’Escolania va rebre una visita molt especial. Sara Larrazábal i Marina Civera, Falleres Majors de València, van acudir al costat de les seues Corts d’Honor a realitzar l’emotiu besamans.

Els Seguidors de la Verge organitzen este acte on es dóna a conèixer a més del seu treball com a portadors de la “Pelegrina”, la seua labor social a València.

Sara, en representació dels xiquets i xiquetes valencians, va llegir una emocionant oració minuts abans de besar la imatge. Una primera ocasió que li va servir de preparació per a la Missa d’Infants del pròxim diumenge 12 de maig.

A més, els allí presents van escoltar també les paraules del vicerector de la Basílica de la Verge, Álvaro Almenar, qui va explicar la història de la devoció a la imatge de la Verge amb tot detall.

Després de l’emotiu instant del besamans, en el qual les 26 representants de la festa fallera van poder acostar-se a la nostra patrona per a donar-li gràcies, van rebre la insígnia amb la representació de la imatge.

A més, Jose Luis Albiach, President de la “Hermandat dels Seguidors de la Verge dels Desemparats”, juntament amb el vicerector de la Basílica, van fer lliurament a Mª José Herrero Martí i Esther Figueras Descalzo, Falleres Majors de València de 1986 i 1985, respectivament, de la medalla de la Verge. Va ser un moment molt emocionant per a elles que van estar acompanyades per les seues famílies.

Este acte, és un dels més emotius de l’exercici però també és un moment important per a Maides, amb la qual totes les falles col·laboren perquè puguen continuar la seua labor. Maides és la Fundació “Mare de Déu dels Innocents i Desemparats” que manté el treball iniciat pel Pare Jofre en el segle XV i de la qual va nàixer la imatge de la mare de tots els valencians, que cuida i guarda sota el seu mantell als innocents i desemparats.

Fotografies: Armando Romero.