Les Falleres Majors de València presenten la primera mascletà disparada per un aficionat

0
295

Han visitat les instal·lacions de La Fallera per a conèixer més detalls de la mascletà de demà.

Dimarts que ve 28 de febrer es dispararà la primera mascletà del cicle faller, marcant una fita per a la història de la festa: serà també la primera vegada que un aficionat dissenya el tret de les 14h. en la Plaça de l’Ajuntament de València.

En la seua visita este dilluns a les instal·lacions de la Fallera, Raquel Alario i Clara Mª Parejo, Falleres Majors de València, al costat de la seua Cort d’Honor, han conegut de prop el procés de composició de l’espectacle pirotècnic i el funcionament de mascletacomposer.com que ha obtingut unes xifres rècord: 2.200 mascletàs registrades, 370.748 votacions i una mitjana de 5.740 usuaris actius al dia.

Tots els aspirants podien compondre el seu tret a través de l’eina Mascletà Composer, un programa creat per a l’ocasió després de gravar 51 clips d’àudio que registraven tots els sons possibles i cadascuna de les classes de petards presents. Eixos 51 sons permetien un total de 129.000.000 combinacions possibles, donant al participant la garantia que la seua mascletà anava a ser única.

El guanyador ha sigut Sergio Mompó Ramón, un dels cinc més votats i triat per la Pirotècnia del Mediterrani per la coherència i originalitat del seu disseny. Sergio juntament amb la pirotècnia serà l’encarregat de disparar el seu disseny, un repte per a ambdues parts que augmenta la innovació en el món pirotècnic i el seu acostament al públic.

La cita, este dimarts dia 28 a les 14h, serà l’estrena de Raquel Alario i Clara Mª Parejo en la primera mascletà de les Falles 2017. Ambdues han fet una crida als valencians per a estar presents en la Plaça de l’Ajuntament.

La proposta ha format part de la campanya d’arròs La Fallera dins del seu programa d’accions com a Patrocinador Oficial de Falles 2017, donant l’oportunitat a tots aquells que viuen la pólvora i el soroll amb la passió pròpia dels valencians. La Fallera patrocinarà també la Cavalcada del Foc.