Les Falleres Majors de València viuen les Festes de la Primavera de Múrcia 2017

0
742

Les festes de Primavera van començar el Diumenge de Resurrecció amb la inauguració de Les Barraques Hortolanes, el dimarts es va celebrar el dia del Ban de l’Horta, i durant la setmana la Desfilada de Flores, l’Arribada de la Sardina, el Certamen d’Estudiantines i el Testament Sardiner amenitzen les festes fins a culminar el dissabte amb L’Enterrament de La Sardina.

Múrcia és visita obligada per a les màximes representants de les Falles que es desplacen fins allí per a disfrutar de les Festes de Primavera.

Les Falleres Majors de València 2017, Raquel Alario i Clara Mª Parejo, s’han unit a esta festivitat que rendix homenatge a la regió de Múrcia, a la seua horta, a la seua gastronomia, la seua indumentària i les seues tradicions, i que van ser declarades en 2012 Festes d’Interés Turístic Internacional.

L’olor de flors i encens va donar la benvinguda a les milers de persones que van abarrotar ahir una plaça Cardenal Belluga en la que no cabia una ànima i que va estar presidida per la Morenica, situada en l’entrada de la Catedral i rodejada d’un espectacular manto de flors.

Els hortolans, abillats amb els trages tradicionals, es van emocionar i van somriure a l’escoltar un discurs en panotxo d’alabança a la patrona que va ser l’encarregat de donar pas a la missa hortolana. Després d’este trobe, el bisbe José Manuel Lorca Plans va iniciar una homilia la pedra angular de la qual va ser la figura de la Morenica, de qui va destacar el seu «generosidad, la seua bondat i el seu amor».

Les homòlogues d’altres festes del Llevant, com les Falleres Majors de València, la Reina Fallera de Castelló o les Belleas del Foc d’Alcant, també van assistir a la missa hortolana, on van poder entendre la importància de la Fontsanta per a tots els murcians. Després de l’homilia, van continuar la seua jornada escortant a la Morenica en la seua processó pels carrers pròxims a la Catedral.