Llíria commemora el miracle de la font que va fer brollar Sant Vicent Ferrer en 1410

0
465

Milers de pelegrins participen hui, dilluns, en la pregària a la Font de Sant Vicent, en el terme municipal de Llíria, amb motiu de la festivitat de Sant Vicent Ferrer, copatrón de la localitat.

El recorregut de tres quilòmetres finalitza en l’ermita de Sant Vicent Ferrer, situada junt amb la font, on el sant va fer brollar un brollador “amb aigua que mai faltarà”, segons paraules que la tradició atribuïx al propi Sant Vicent Ferrer.

A continuació té lloc una missa solemne en l’interior de l’ermita presidida per la imatge del sant, celebrada en valencià, i finalitza amb la benedicció de les aigües del brollador.

De tornada a la localitat, la imatge del sant s’encreua amb la del patró de Llíria, Sant Miquel, al seu pas per la parròquia María Mare de l’Església. Amb les dos imatges a costes, els pelegrins devuleven la imatge de Sant Vicent Ferrer al temple de l’Assumpció, on roman tot l’any.

Igualment, diumenge que ve la parròquia de l’Assumpció acollirà a les 12 hores la celebració d’una missa solemne després de la qual tindrà lloc unes cercaviles amb els majorals, clavaris i Junta de la Confraria de sant Vicent Ferrer. Així mateix, a la vesprada, una solemne processó interparroquial recorrerà els carrers de la localitat amb les imatges de Sant Miquel i Sant Vicent Ferrer acompanyades de les bandes de música del municipi.

La pregària a l’ermita de Sant Vicent recorda la visita del sant valencià a la localitat de Llíria l’any 1410, quan patia una forta sequera. Segons la tradició, el sant va predicar un novenari en l’església de la Sang i des d’allí va partir en pregària penitencial fins al lloc on actualment s’ubica el santuari i va fer brollar novament l’aigua del brollador, dient “l’aigua d’esta font creixerà o minvarà, però per a beure mai faltarà”.

AVAN